Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

16 november 2017

Opruimen en ontspullen van de zolder

Opruimen en ontspullen van de zolder

Sinds 16 september wonen wij in het nieuwe huis. Alle spullen zijn mee verhuisd. Maar er zitten ook spullen tussen die weg kunnen.

Zo heb ik nog namelijk veel dvd's van films tot tv-series. Jaren geleden was er nog geen Netflix en of andere streaming diensten. Of je ging naar de videotheek of je kocht een dvd zelf. Dat laatste deed ik namelijk. Zo heb ik heel wat dvd's verzameld in diverse genres. Dit heeft toen der tijd veel geld gekost. Nu staan de meeste tv-series en films wel online op Videoland of Netflix.

Markplaats
Weggooien is zonde dus heb ik de dvd's op marktplaats gezet. Nu staan er al 32 dvd artikelen op marktplaats. Over 4 weken worden ze volgens mij weer weggehaald. Ik zie het eventjes aan hoe de verkopen gaan lopen.

Ontspullen
Nu maak ik ook twee vliegen in een klap. En ik ben strak waarschijnlijk van mijn dvd's af en ik verdien er misschien nog wel geld mee. En het huis raakt minder vol en de dvd dozen die op zolder staan ben ik over een aantal weken/maanden kwijt. Ontspullen noemen ze dat tegenwoordig.

Wij houden van een gezellige en warme, maar opgeruimd huis en met een vleugje minimalisme. Gelukkig ben ik nog geen Marie Kondo!
 1. DVD's leveren niet veel op tenzij er echte speciaaltjes tussen zitten. Ik heb de onze afgegeven bij CeX in Amersfoort maar je hebt er ook een in Almere, https://nl.webuy.com/site/store

  Schrik niet want je krijgt soms bar weinig en voor sommige weer aardig wat. Ze scannen alle dvd's en halen uit database wat het waard is.

  Maar lekker gevoel dat ontspullen, wij zijn er nog mee bezig en hebben al zoveel slagen in gemaakt al voor dat wij vorig jaar gingen verhuizen.

  Suc6 met de verkoop op marktplaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben onze dvd's onlangs richting de kringloop gedaan. Ruimde lekker op! Tegenwoordig kijken wij inderdaad ook alles via Netflix (of Pathe Thuis).

  Hopelijk levert het via Marktplaats nog wat op!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook wel van een vleugje minimalisme.
  Mijn huis hoef zeker niet "kondo" te zijn.
  gaat mij ook niet lukken met 2 kinders die echte verzamelaars zijn en elk steentje takje of veertje als een heuse schat zien.
  Maar verder is het vrij beperk.
  Ik ben ook al 2 jaar bezig met ontspullen ;-p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar al die dvd's. Ik heb nog 5 kasten met dvd's in de woonkamer staan. Eigenlijk vind ik het zonde om ze weg te doen, want er zitten echt prachtige films tussen. Wel heb ik een deel van mijn dvd's verkocht op koningsdag en via marktplaats. Al loopt marktplaats niet zo hard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het altijd een prachtige combinatie: spullen verkopen. Zo ruim je op en je verdient er nog wat mee ook.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken