Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

17 november 2017

Water eindafrekening oude woning betaald

Water eindafrekening oude woning betaald

In het vorige blogje had ik het er al over dat wij meer water hebben verbruikt, dan de jaren er voor.

115 m3 hebben wij een jaar eerder verbruikt en het afgelopen jaar (september 2016 tot september 2017), 152 m3 verbruikt. 37 m3 meer verbruikt ook omdat wij dat jaar ook volledig 1 jaar hebben samengewoond en een twee persoonshuishouding verbruikt meer dan een eenpersoonshuishouden.

Volgens het Nibud verbruikt een gemiddeld twee persoonshuishouden 93m3 water per jaar. Hier zitten wij namelijk ver boven!

Deze week is het bedrag van 44,28 afgeschreven. Dit ook tevens de laatste rekening die van onze oude woning is gekomen. Alle rekeningen van het oude adres zijn betaald of verrekend.
 1. Korter douchen bespaart ook op de gasrekening(en dat is meer dan je op water bespaart). Hoe lang je wilt douchen is een persoonlijke keuze. Zo mocht mijn dochter altijd langer douchen als ze hoofdpijn had, omdat dit haar spieren ontspande.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind douchen ook heerlijk ontspannend.
  Dus sta er vaak wat langer onder

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik douche zeer kort : kraan open, haar en lichaam natmaken. Kraan toe. Haar wassen en lichaam inzepen. Kraan open en zowel haar als lichaam afspoelen. Kraan toe.Klaar.... Ik heb achteraf meer tijd nodig om de wandtegels, kraanwerk en glazen douchewanden af te drogen dan dat ik tijd nodig heb om te douchen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje dat is een flink verbruik! 152 duizend liter voor 2 personen, dus meer dan 200 liter water per persoon per dag. Weet je zeker dat er niet ergens iets weglekte? Ik hou ontzettend van lang douchen maar toch zitten wij met 2 personen en wat huisdieren al jaren tussen de 50 en 60 kuub per jaar. En dat is incl tuin waar in de zomer flink wat water naartoe moet.

  Qua waterverbruik kun je heel veel doen met waterbesparende kranen/douche, zuinige wasmachine en vaatwasser en verder gewoon de kraan niet (ver) open laten als dat niet nodig is. Voor de kosten hoef je het niet te laten, maar voor het milieu schelen toch alle kleine beetjes weer :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken