Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

13 november 2017

Mijn zorgpremie voor 2018 gaat omhoog

Mijn zorgpremie voor 2018 gaat omhoog

Afgelopen zaterdag kreeg ik een brief van Interpolis Zorg met de zorgpremie van 2018. Mijn zorgpremie gaat in 2018 omhoog en daar ben ik natuurlijk minder blij mee.

DSW was volop in et nieuws dat hun premie ging dalen. Maar de zorgpremies gaan bij drie van de vier zorgverzekeraars omhoog. Alleen verzekeraar Menzis houdt de premie voor de basisverzekering volgend jaar gelijk.

Nu heb ik een Interpolis Zorgactief (basisverzekering) en aanvullende verzekeringen, waaronder een zondermeer en gebitsactief (500 euro). En ik betaal 125,14 euro per maand in 2017.

Als ik deze zorgverzekering in 2018 ook wil gaat de premie per maand omhoog met 3,56 euro. Dan komt de maandelijkse zorgpremie op 128,70 euro per maand.

Op jaarbasis is dat een verhoging van 42,72 euro.

Bij 30 jaar
Nu had ik al een maand eerder gekeken op vergelijking sites en daar kwam ik er achter dat als ik 30 wordt, mijn premie bij sommige zorgverzekeraars duurder wordt, als je 30 jaar wordt! leeftijd- discriminatie?

Op de website van Interpolis/Rabobank staat er nergens iets over. Maar bij Independer.nl heb ik even gekeken en ja hoor. "Jij wordt komend jaar 30 jaar. De maand daarna wordt de premie verhoogd met € 6,53. " Dan word het maandbedrag alweer 135,23 euro per maand. (zie screenshot hieronder)


Ik weet nog niet als ik bij Interpolis blijf, er zijn ook andere zorgverzekeraars, waarbij de zorgpremie omhoog gaat als je 30 wordt. Ik ga binnenkort toch weer vergelijken om de vergelijkingssites die er zijn.

Wordt jouw zorgpremie ook duurder?
 1. Ik zit nu bij Menzis, maar mijn collectieve korting vervalt. Ik krijg nog wel een nieuw aanbod van ze, dus die wacht ik even af. Gisteren heb ik de basisverzekeringen vergeleken en er blijken best wel grote prijsverschillen te zijn. Overstappen kan best voordelig zijn, dus als het aanbod tegen valt ga ik dat wel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zit bij Anderzorg, premie blijft gelijk. Basis verzekering met hoogste eigen risico, in een keer betalen voor 3% korting, 80/20 tand - behalve controles, die zijn 100% vergoed tot 500 euro per jaar. Gr. Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij anderzorg is de betaalkorting nog maar 2%

   Verwijderen
  2. Ja! klopt zag ik net. Mijn jaarpremie met tand is 1116

   Verwijderen
  3. Dat is dan de tweede verzekeraar waar ik bemerk dat het premiebedrag op een andere manier wordt verhoogd dan via de standaardpremie. Bij AnderZorg dus door minder korting op de jaarbetaling. Bij Ditzo wordt er komend jaar 7.50 minder premiekorting dan dit jaar gegeven als je een hoger eigen risico neemt. Dat scheelt voor mij dus 90 euro per jaar. Overweeg nu toch een overstap. Ditzo heeft slechts 1 % korting als je per jaar betaalt.

   Verwijderen
 3. Mijn premie gaat iets omhoog, maar ik blijf bij zilveren kruis. Basis met gewoon eigen risico. Wel ineens betalen en collectiviteitskorting via werk man. Contract met ziekenhuis, zo goed als naast de deur. Ik betaal voor het gevoel van deze veiligheid 12 Euro p/j meer dan aan de goedkoopste voor mij bij de vergelijkingssites. Al twee jaar bij deze verzekeraar en dit werkt fijn voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit bij Anderzorg.
  De premie blijft gelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn premie gaat ook omhoog. Ik maak nu gebruik van een collectieve regeling via mijn werkgever, maar omdat ik een andere baan heb heb ik daar dadelijk geen recht meer op. Via Independer ben ik ook al aan het vergelijken geslagen. Overstappen levert mij veel op dus dat ga ik zeker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij stappen wel over naar DSW maar omdat mijn man een tandverzekering nodig heeft zijn we wel duurder uit. DSW was de beste optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn verzekering gaat met € 2,20.- omhoog per maand. Valt toch weer iets tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zitten bij Anderzorg, premie basis blijft 102 euro, ongeacht je leeftijd (mijn man is inmiddels 60). Ik heb aanvullend tand, gaat iets omhoog, maar nog altijd bespaar ik met die verzekering een paar honderd euro per jaar (geen snoeper, trouwe poetser maar helaas een heel zwak gebit, waar elk jaar voor een flink bedrag aan gesleuteld wordt). Afgelopen jaar overgestapt, omdat ZilverenKruis geen contract meer afsloot met arts waar man + dochter door behandeld worden ivm chronische ziekte. Premie is veel lager, en we kunnen bij elke (huis)arts en ziekenhuis terecht. Alleen duurt het ongeveer 3 weken voordat een declaratie wordt uitbetaald, bij ZilverenKruis is dat 3 dagen. Voor ons geen probleem, maar wel een punt waar je zelden over leest.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken