Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

26 oktober 2017

​Nieuwe rubriek: Vrekken verhalen

​Nieuwe rubriek: Vrekken verhalen

Voor mijn nieuwe rubriek zoek ik vrekken verhalen. Ik lees wel eens vrekken verhalen en tips op het internet. Maar die verhalen en tips zijn niet echt gebundeld en online te lezen. Ook zijn velen vrekentips al achterhaald en oud.

Ik ben zelf nog een twintiger en ik wist niet eens wat een vrek was, totdat ik ging zoeken op woorden als bezuinigen, besparen en consuminderen. Door al dat gezoek kwam ik ook op het woord vrekken en vrek.

Maar wat is een vrek?
Volgens de van dale: vrek (de; m,v; meervoud: vrekken)
1 gierigaard


Voor mijn nieuwe rubriek zoek ik vrekken verhalen. Ken of ben jij iemand die het toilet 1 x per week door spoelt met opgevangen regen water?

Kwam je vroeger bij familie op bezoek waar echt bespaard werd tot het vrekken aan toe en is je dat als kind bijgebleven?

Je samen op reis gaat met een reisgenoot die altijd als eerste naar het toilet wilt als je in een hotel aankomt. En uiteindelijk kom je erachter dat de reisgenoot, steeds maar alle hotelzeep meenam en jij steeds maar denkt dat de reisgenoot een zwakke blaas heeft, door als eerste naar het toilet te gaan, maar jij denkt dat er geen zeep is in het hotel en bent zelf maar zeep gaan kopen in de lokale winkel?

Als je aan het douchen bent, in een grote plastic bak en ondertussen het water gaat opvangen voor andere doel einden?

De verwarming laag zetten en met een dikke trui en een deken op de bank gaan zitten.

Zulke verhalen wil ik in mijn nieuwe rubriek delen op Zuinigeman. Wil je jouw vrekken verhaal delen? Stuur jouw verhaal naar zuinigeman@gmail.com of stuur jouw verhaal via het contact formulier. Dan komt jouw verhaal in deze nieuwe rubriek.

Ook vrekken tips zijn welkom en kunnen gemaild worden of reageren op dit artikel hieronder.

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken