Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

27 april 2017

Nieuwe handgrasmaaier gekocht

Nieuwe handgrasmaaier gekocht

Vanmorgen op Koningsdag scheen de zon, regende het en hadden wij hagel. Gelukkig zaten wij nog binnen. Rond 13:00 uur werd het weer beter en zijn wij naar de bouwmarkt gegaan. Want het gras in onze nieuwe stadstuin begon al aardig hoog te worden en een grasmaaier hadden wij nog niet.


Al aantal weken kijk ik online op internet en in folders naar een mooie aanbieding. En wat bleek nou deze week krijg je 25% korting op al het elektrisch tuingereedschap. Deze 25% korting geldt ook op handgrasmaaiers. Wij hebben een GARDENA Kooimesmaaier gekocht bij de Gamma. Normaal 89,99 euro nu voor 67,49. Scheelt toch weer 22,50 euro. Door in de winkel te gaan kijken vond ik deze kwalitatief beter dan andere (huis)merken.

(voor het maaien)

Aangezien wij maar 8m2 gras hebben in onze tuin hebben, heb ik gekozen om het gras te gaan met de hand i.p.v. elektrisch. Ook is deze grasmaaier kleiner dan een elektrische grasmaaier en past deze ook beter in onze kleine schuur, waar beschikbare ruimte beperkt is.

(na het maaien)

Na thuis komst heb ik gelijk de grasmaaier in elkaar gezet en het gras gemaaid. Het gras was aardig hoog, maar wat doe ik met het gemaaide gras? Ik las op internet als je regelmatig het gras maait, dat je het gemaaide gras kan laten liggen. Dit ga ik eens proberen.

Wij wonen in de stad en hebben geen groene container dus gaat het in de ondergrondse vuilcontainer. Als je veel groen tuin afval hebt kan je dit gratis laten ophalen door de gemeente.

De maaier is makkelijk te duwen en is heel stil, je hoort hem bijna niet. Omdat het gras hoog was gegroeid moest ik even duwen, maar daarna doet hij het bijna vanzelf door heel licht te duwen. Bij de border heb ik het gras geknipt met een heggenschaar.

Volgens de website
De Classic kooimesmaaier 330 van GARDENA is ideaal om het gras in een stadstuin een goeie maaibeurt te geven. De kooimaaier is namelijk geschikt voor een gazon tot ongeveer 150m². Na het maaien kan je ervoor kiezen om het gras op het gazon te laten liggen voor een natuurlijke bemesting.

Werkbreedte: 33 cm
Maaihoogte min-max: 12 - 42 mm (4 standen)
Gewicht 8,2 kg


Tips voor het maaien
• Maai regelmatig. Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait.
 • Maai elke keer in een andere richting met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd.
  1. Het gras kan ook goed in de bak waar je boompjes staan. Gras op de bodem zorgt voor een luchtige laag, en voedingsstoffen. Zoek maar eens op "mulchen"

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb gisteren weer even gemaaid en heb het gemaaide gras laten liggen. Volgens mij kan dat namelijk ook.

      Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken