Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

8 april 2017

Mondhygiënist en tandarts geweest

Mondhygiënist en tandarts geweest

Vrijdag 7 april ben ik bij de mondhygiënist geweest nadat ik op donderdag 6 april een afspraak had gemaakt. Mijn vorige bezoek was namelijk op 15 oktober 2015!

Bij mijn onderste tanden had ik bruine aanslag en tandsteen van de thee en koffie. Tandsteen is weggehaald en mijn tanden gepolijst. Uiteindelijk viel het wel mee naar 1,5 jaar niet geweest te zijn.

Wel moet ik ragertjes gebruiken en dat hoor ik al jaren, maar ik vindt dat maar niks. Ik ga nog houten tandenstokers kopen misschien vindt ik dat wel fijner dan andere ragers en de mondhygiënist heeft het ook getest dat het eventueel met een houten tandenstoker kon. Ook moet ik iets beter mijn tandvlees randjes poetsen, was iets ontstoken.

Nadat ik klaar was ging ik langs de tandartsassistente voor een afspraak over 4 maanden. Toen vroeg ze als ik 20 minuten wilde wachten, want dan kon ik voor controle naar de tandarts want deze afspraak stond voor maandag 10 april. Ik dacht bij mijzelf kan beter even wachten en dan gelijk voor controle naar de tandarts. Dan hoef ik maandag 10 april ook niet heen.

In oktober 2015 ben ik ook voor het laatst naar de tandarts geweest voor controle. Deze was voor mij nieuw en de tandarts wilde gelijk 2 kiezen eruit halen die heel ver weg zitten, zonder verdere uitleg te geven. Vandaag aangegeven aan de nieuwe tandarts dat ik dat niet prettig vond. Na een uitleg van de tandarts denk ik er anders over na. De 2 kiezen achterin groeien namelijk nog, omdat er teveel ruimte is en als daar een gaatje komt dan kan hij er ook niet bij. En deze 2 kiezen kon hij op de foto (van 2015) zien dat er geen grote wortel aan zat en dat hij deze er wel makkelijk uit krijgt. Hier ga ik even over nadenken.

Gelukkig had ik ook geen gaatjes in mijn tanden. En heb ik nu weer een controle gepland over 6 maanden. Ik ga nu goed op mijn tanden letten en elk half jaar controle en paar keer per jaar naar de mondhygiënist.

Ik ben namelijk verzekert bij Interpolis en heb aan aanvullende tandarts verzekering van 500 euro per jaar. Reguliere tandarts kosten worden 100% vergoed zoals  controles, second opinions, mondhygiëne , vulling,  tanden en kiezen trekken.

Hoe vaak gaan jullie naar de tandarts?
 1. Ik ga twee keer per jaar naar de tandarts voor controle, en dan krijg ik meteen een gebitsreiniging. Soms moet ik helaas vaker naar de tandarts, omdat ik een vulling moet... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Omdat ik gevoelige tandvlees heb, 4 x per jaar paradontoloog en 2 x tandarts. Mijn tandarts wilde ook enkele kiezen trekken omdat, let op ze misschien wel konden breken omdat ze alleen stonden. Er zijn nl 2 kiezen getrokken ivm paradontitis enkele jaren terug, de hele behandeling doorlopen, alles goed. Paradontoloog en ik hartstikke trots dat hij de rest had kunnen redden en mijn 'gewone' tandarts zei doodleuk, zo dan gaan we die kiezen trekken voor dat ze breken. Dacht het toch niet zei ik, als ze breken trek je ze er maar uit maar nu niet. Dat was 3 jaar geleden en tot nu toe niets aan de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee keer per jaar naar de tandarts en mondhygieniste.

  In jouw geval met het trekken van kiezen had ik ook bedenktijd gevraagd hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken