Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

15 januari 2017

Onaangename treinreis door Nederland

Onaangename treinreis door Nederland

Vanuit mijn werk, neem ik een aantal keren per week de trein. Vanmorgen zat ik in de stilte coupe van een NS trein. Heerlijk genieten van het mooie winterweer.

Het was wel een drukke trein, maar niet te druk. Ik begon met het lezen van de volkskrant (zaterdag editie).
Komt een vrouw en een dochter de stilte coupe binnen en dochter zegt we gaan hier wel zitten in de eerste klas. En ze waren al 5 minuten aan het kletsen terwijl de trein vertrokken was vanaf station Zwolle. Ik heb de dochter van een jaar of 19 aangesproken op het feit dat ze allebei zich in de stilte coupe bevinden en als ze willen praten dat in een andere coupe kunnen doen , dochter zei doe niet zo moeilijk en moeder zij niets. Na ongeveer 3 kwartier zijn we in Amersfoort en ik was nog rustig aan het lezen. Totdat de trein stil stond en ik eens te horen kreeg van die moeder dat ik een vuile racist bent en naar mij toe kwam lopen. En toen zei ik wat ben ik? Een racist? En toen liepen ze de trein uit en gingen naar de overzijde van het perron met de sprinter richting Hoofddorp. En kijken boos nog naar mijn kant op. En terwijl er mensen instappen zegt een passagier voor mij dat de mensheid steeds grimmiger wordt en dat je tegenwoordig mensen nergens op aan mag spreken.

Nu ik terug denk, denk ik dat de moeder het niet fijn vond dat ik haar dochter er op wees dat ze in de stilte coupe zit. En voor mij zijn alle mensen gelijk. Maar een racist? Nee dat niet en het heeft er helemaal niets mee te maken. Mensen moeten fatsoenlijk zijn en aan de regels houden en 3 kwartier stil zijn is ook niet zo moeilijk lijkt mij. Ik ga genieten van het mooie uitzicht vanuit de trein, alles ziet er sprookjesachtig uit.
  1. Oei, ik heb zoiets ook meegemaakt toen ik twee meisjes aansprak op het feit dat ze pistachenotenschillen op de vloer van de metro gooiden. Ik was een racist. Wonderlijk, zulke gedachten van mensen. Als er geen gekkies in de trein zitten is het echt een relaxte manier van reizen. Zeker als je de rust hebt om gewoon uit het raampje te staren :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vreselijk. Terecht dat je er iets van gezegd hebt. Je hebt je aan regels te houden.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken