Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

9 januari 2017

Wie is de Zuinigeman?

Wie is de Zuinigeman?


In 2012 ben ik afgestudeerd als verzorgende IG, en daarna in het vak gekomen als EVVer (eerst verantwoordelijk verzorger).  In 2013 een vastcontract gekregen van 28 uur.

Op 17 april 2014 verhuisd van Drenthe naar de Randstad, omdat ik tot nu toe meer een stadse ben.
Huren was geen optie aangezien er lange wachtlijsten zijn en daarom werd het een benedenwoning met tuin en deze heb ik gekocht met een hypotheek. Ook schulden die ik nog had heb ik voordat ik de hypotheek nam afbetaald.

Onderdak had ik nu en eigenlijk wilde ik ook mijn werk verhuizen van Drenthe naar de Randstad. Dat kwam er niet helemaal van en heb ik mijn werk aangehouden in Drenthe. En ben ik nu zelfs in opleiding via mijn werkgever tot verpleegkundige. 

In September 2015 leerde ik mijn vriend kennen (Zuinigeman 2 noem ik hem, aangezien wij dezelfde voornaam hebben) en vanaf mei 2016 zijn we gaan samen wonen in mijn huis. Wat nu van ons samen is.

Sinds 2016 heb ik wel een studieschuld opgebouwd van 4000 euro aangezien mijn beide ouders verstandelijk beperkt zijn en niets konden bijdragen aan mijn studie. En deze betaal ik elke maand af.

En heb ik een hypotheekkrediet afgesloten van 7500 in 2014 omdat ik het huis wilde opknappen en inrichten. En op dit moment staat daar ook nog 4500 euro open.

En daarnaast nog een hypotheek van 62.500 euro op dit moment. 

Zuinigeman 2 is ook veel zuiniger dan Zuinigeman, ik mocht graag geld uitgeven aan biologische kleding, eten, uitgaan, vakanties zon en wintersport.

Maar ik heb veel geleerd sinds we samen zijn en hebben wij nu samen al een buffer kunnen opbouwen. 

En sta ik inplaats van 100euro elke maand in het rood nu duizenden euros in de groene cijfers op mijn normale rekening. Om daar op door te gaan spaarde ik al sinds 2016, 125 euro per maand maar dit heb ik de laatste maanden opgekrikt naar 375 euro per maand, 25% van mijn vaste inkomen. 

Komende tijd zal ik meer schrijven over onze hypotheek, sparen en besparingen en allerlei andere dingen. En zal ik nog een blogje schrijven over bloggers die consuminderen en die ik al jaren volg al sinds web-log. 

 1. Welkom in blogland, veel schrijfplezier gewenst. Ik ga je volgen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom in blogland, veel schrijfplezier gewenst. Ik ga je volgen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om een nieuwe blogger tegen te komen. Ik ben erg benieuwd naar je blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om een nieuwe blogger tegen te komen. Ik ben erg benieuwd naar je blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een verandering, van honderd euro in de min naar duizenden euro's in het zwart :) En ik sluit me aan bij mijn voorgangers hierboven!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken