Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

20 januari 2017

Gestolen fiets laten opknappen

Gestolen fiets laten opknappen

Nadat ik met de kerst gewerkt had, zag ik op 2de kerstdag een brief op de mat liggen toen wij thuis kwamen. Namelijk een brief van de politie, ik maakte gelijk een opmerking die is van Zuinigeman 2 en niet van mij.

Maar wat blijkt, mijn fiets een mambo batavus uit 2013 was terug gevonden door politie.  Mei 2016 ging ik even samen met Zuinigeman 2 de jumbo in en een half uur later was de fiets weg terwijl de fiets op slot stond. (helaas niet met een extra slot aan een paal) Op het drukke plein had niemand gezien wie mijn fiets had meegenomen.

Aangifte gedaan en nu stond in de brief dat de fiets terug is gevonden en in goede staat is. Op 27 december gebeld met de politie en 28 december konden wij de fiets halen en op dezelfde dag langs de fietsenwinkel geweest.

- fietslamp voor was stuk
- Spatbord zat los (speciaal plastic afdekplaatje)
- Fietsversnelling bij het handvat, plastic kapje afgebroken en met sigaret de cijfers gebrand.
- Ringslot was er af geslepen
- Ketting was niet meer gespannen en ging over de kettingkast.
- Beschadigingen / verwering door buiten staan aan het lak
- Fietsbel was stuk.

Dit alles moest besteld worden bij de batavus fabriek. Vrijdag 13 januari kon ik de opgeknapte fiets ophalen.

Kosten reparatie fiets
Fietslampje hebben ze zelf kunnen repareren en dat scheelde 22,00 euro.
Reparatie kosten: 113,50 euro
En heb ik een lange kettingslot gekocht van 14,95 , zodat ik de fiets kan vast maken aan een paal. Zodat ze mijn fiets niet zomaar mee kunnen nemen. Vanaf mei 2016 had ik ook geen fiets meer en deed ik de boodschappen met de auto, Zuinigeman 2 moest dan mee aangezien ik geen rijbewijs heb. Maar nu kan ik weer op de fiets, afgelopen week al weer volop gefietst.

Totale kosten 128,45 euro

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken