donderdag 2 november 2017

Recept: Geroosterde pompoensoep met harissa (vegan)

Een aantal pompoen had ik gekocht. En deze moeten natuurlijk ook een keer op. Oktober en november zijn wel echt de maanden waarin verse pompoenen gekocht en gegeten kunnen worden.

Geroosterde pompoensoep met harissa

Wat heb je nodig voor dit recept?

1 theelepel harissa kruiden
1 pompoen
1 ui
1 teen knoflook 
halve theelepel gemalen komijn  (eventueel)
1 stukje gemberwortel  (eventueel)
1 l groentebouillon (2 bouillon blokjes)
3 eetlepels olie, zout en eventueel peper

Tijd: ongeveer 50 minuten inclusief voorbereiden
Personen: voor 4 personen
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de pitten en draden. Snijd de pompoen in grove stukken en verdeel over de bakplaat of grote ovenschaal met 2 eetlepels olie.
  2. Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar. 
  3. Kook 1 liter water (ik doe het zelf altijd met de waterkoker) en los door 2 bouillon blokjes in op.
  4. Verhit in een soeppan 1 eetlepel olie. Fruit de ui en knoflook een minuut. Schep de pompoen erdoor en bak 2 minuten mee.
  5. Voeg de komijn, harissa specerijenmix en bouillon toe. Breng aan de kook en kook de soep 20 min. zachtjes.
  6. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. 
  7. Proef de soep en voeg eventueel zout en of peper aan de soep.
Ik heb de soep zonder gember en komijn gemaakt. Houdt je niet van pittig eten, niet meer dan een afgestreken theelepel harissa kruiden gebruiken.

Ik schat de kosten van deze soep op 2,00 euro voor 4 personen. (mits je kruiden in huis hebt)





2 opmerkingen:

  1. Lekker he. Ik gebruik zelf harissa uit een tube, van de toko. Is ook fijn als iemand aan tafel de soep toch wat pittiger wil maken.
    Als je nog munt in de tuin hebt, doe er een tak bij in de soep, eruit halen voor je gaat pureren.

    Groet, Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh ziet er goed uit! In het najaar maken wij regelmatig pompoensoep :)

    BeantwoordenVerwijderen