Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

3 november 2017

Gaan werkenden er wel op vooruit in 2018?

Gaan werkenden er wel op vooruit in 2018?

Ik lees de krant en ik kijk het nieuws, maar ik vraag mij echt af als werkenden er wel op vooruit gaan(?), want als ik zie wat er allemaal in prijs omhoog gaat in 2018. De koopkracht voor een werkende gaat omhoog. Maar ook anderen lasten gaan omhoog.

Zo reis ik met de trein (bijna) dagelijks, maar de trein kaartjes gaat gemiddeld met 1,2% omhoog in 2018.

Het nieuwe kabinet wil de belasting op bijvoorbeeld etenswaren, maar ook op een dagje uit, verhogen van 6 naar 9 procent. Maar het gaat ook om geneesmiddelen, kranten, boeken en de fietsenmaker. Ik heb toch echt boodschappen nodig en af en toe naar de kapper, ik lees de krant dus 3% erbij elke maand.

Drinkwater gaat ook van 6 naar 9% btw in het nieuwe jaar. Als er niets gebeurt aan de lozing van chemische stoffen in het oppervlaktewater, gaat de prijs van leidingwater omhoog. Daarvoor waarschuwen de waterbedrijven.

De zorgpremie gaat de komenden jaren omhoog. De gemiddelde premie voor een zorgverzekering gaat deze kabinetsperiode in totaal met 311 euro omhoog. In 2021 betaalt een verzekerde gemiddeld 1601 euro per jaar. Dit jaar was dat 1290 euro.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over stroom & gas. Op Prinsjesdag heeft de overheid de begroting voor 2018 bekendgemaakt. Hierin staat dat de Opslag Duurzame Energie (ODE) en energiebelasting omhoog gaan. In de praktijk betekent dit dat energie voor een gemiddeld huishouden 70 euro duurder wordt.

Tenslotte zijn de truffels dubbel zo prijzig deze herfst. Met de feestdagen in aantocht dacht je vast aan een exclusief truffeltje op het menu. Maar de prijzen liggen door weersomstandigheden een stuk hoger dan vorig jaar. Een truffel zo groot als een golfbal kost rond de 3000 euro.

Ik ben vaak optimistisch, maar als ik alles zo volg dan denk ik, dat ik als werkende er niet op vooruit ga in 2018. Hoe denk jij er over?
 1. Die truffels hakken er wel in inderdaad!

  Thnx voor de link naar onze blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga er 50 euro op achteruit vanaf 1 januari, omdat het de heren regeerders behaagt de Wajong te korten(arbeidsongeschikten die niet kunnen werken, moeten aan het werk, arbeidsongeschiktheid is immers niet WILLEN werken kuch)...plus de extra kosten die je hierboven noemt dus. Voor mij ook maar geen truffel...of het moet de heerlijke chocolade linzentruffel zijn van Joke Boon(recept is te googelen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ja die truffels... dat gaat echt te VER!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou het ook maar bij chocoladetruffels :)

  Onze situatie is volgend jaar niet meer te vergelijken met dit jaar vanwege nieuwe banen, dus ik kan er niks zinnigs over zeggen helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben opgehouden om er over na te denken, want dat kost enorm veel energie en levert helemaal niets op. Liever bedenk ik dan maar weer nog meer manieren om toch enigszins leuk te leven met het weinige dat ik verdien. Door nog meer 2e hands aan te schaffen en beter om te gaan met het gene wat ik wel kan kopen en nog meer manieren te verzinnen hoe je effectiever om kunt gaan met spullen, Zoals een deegkom ook te gebruiken als slaschaal, gewone borden als serveerschalen op een verjaardag enz, levert ook nog ruimtebesparing op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ook geen slaschaal, dan gebruik ik gewoon een kleine kook pan of een groot en diep soepbord.

   Serveerschalen hebben wij ook niet, ik gebruik normale platte borden.

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken