Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

24 november 2020

Gratis elektrische auto laden

Gratis elektrische auto laden

gratis opladen auto Met je elektrische auto gratis autorijden. Er zijn steeds meer mogelijkheden om je elektrische auto op te laden door middel van een gratis laadpaal. Bij steeds meer tankstations kan je je elektrische auto opladen bij een snellader. Maar waarom ervoor betalen? Als je ook gratis je accu kan volladen van de elektrische auto. Er zijn namelijk behoorlijk veel plekken met gratis laadpunten.

Er zijn diverse locaties om je elektrische auto gratis op te laden. Bij auto dealers, supermarkten, tankstations of een winkelcentrum zijn er genoeg mogelijk heden om je auto gratis op te laden. Je elektrische auto opladen terwijl je winkelt. Is er een snellaadpaal, dan heb je binnen een half uurtje weer 150 km op de teller. Thuis hoef je daarna nog maar even bij te laden.

Gratis laadpunten auto


Gratis auto laden scheelt je allereerst natuurlijk in de kosten, want het kost niets. Maar het is ook gewoon leuk om een reis zo te plannen dat je er met gratis opladen kunt komen. Hieronder een rijtje waar je meteen gratis jouw accu kan volladen.

Lidl gratis auto opladen

Lidl


Gratis groenstroom snellandpaal bij de Lidl. Er komen steeds meer lidl winkels in Nederland en in het buitenland waar je gratis je elektrische auto kan opladen. Terwijl je boodschappen gaat doen laad je je auto even op. Maximaal 30 minuten per oplaad beurt. Maximaal 40KW of 50KW gaat er door de snellandpaal van Lidl. Een laadpas bij een lidl laadpaal is alleen nodig bij laadpalen. Bij snellaadpalen is een laadpas niet nodig.

Wij maken hier ook gebruik van. Maar let wel op, er zijn ook genoeg mensen die uren bij de lidl staan om hun elektrische auto gratis op te laden. Wij maken rare momenten mee bij de Lidl. Terwijl wij onze boodschappen aan doen zijn stond er een man te wachten (tot wij uit gewinkeld waren) om zijn elektrische auto te laden. En ondertussen wachtte zijn zoon om hem op te halen met een benzine auto. Zodat hij niet bij de Lidl moest wachten om zijn elektrische auto te laden, maar thuis bij zijn zoon.

Lidl Snelladers


Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto. Ook regelmatig komt het voor dat alle snelladers bij de Lidl bezet zijn of dat er een storing is. Bij storing werkt de snelladers helemaal niet. Door gesprekken te voeren kom je er ook achter dat mensen door het hele land reizen van Lidl oplaadpunt naar Lidl oplaadpunt. Wij doen onze boodschappen bij de Lidl en combineren het auto laden dan ook. Toevallig bij familie aan de andere kant van Nederland en familie van vriendlief midden Nederland staan er elektrische snellaadpalen. En bij deze Lidl filialen kwamen wij ook al met onze benzine auto.

Zelf zou ik als ik Lidl was een oplaad tegoed geven bij het doen van boodschappen in plaats van gratis elektrische auto’s laden voor iedereen. Maar voor nu kan je gemakkelijk je elektrische auto gratis opladen bij de Lidl.

Lidl gratis laadpaal stekker

Lidl Buitenland


Niet alleen bij Lidl in Nederland zijn er gratis oplaad punten. Maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Italië en in nog meer landen kan je terecht op je elektrische gratis op te laden. Let wel op de openingstijden van de Lidl’s, want buiten de openingstijden kun je niet altijd terecht bij de gratis snelladers van de Lidl in het buitenland.

Tango Electric gratis opladen auto

Tango electric


Tango is een tankstation, bekend van de gebruikelijke brandstoffen. Tango begint ook langzamere hand met elektrische snelladers. Door middel van Tango electric. Het tankstation in Harderwijk had begin maart 2020 de primeur: daar openden de eerste twee snelladers van tango. Bij Tango electric stations kan je tijdelijk je elektrische auto gratis opladen. Er zijn nu twee Tango Electric stations in Tango Harderwijk en Tango Haps.

Tango Harderwijk


100% op dit moment gratis. Daar tanken wij regelmatig onze elektrische auto helemaal vol, toevallig ligt het op de route als wij op bezoek gaan naar mijn familie. Je plugt de stekker in de auto en je tikt op het touch scherm op de juiste stekker en de auto begint gelijk met de accu opladen. Een laadpas is niet nodig bij de Tango.

Tango Haps


Sinds kort is er ook een Tango Electric in Haps. Via chargemap werd op 7-11-2020 gedeeld dat je hier ook gratis je auto kunt opladen (CCS).

Op dit moment zijn ze vooral aan het testen bij Tango en is het elektrische laden nog gratis. Waar je maximaal 160KW kon snelladen (Harderwijk) is dat later in het jaar naar 80KW gegaan.

Gratis laden tango tankstation

Ikea Nederland


In Nederland kan je bij 1 ikea filiaal gratis je auto opladen. Namelijk bij de IKEA Delft staan alleen laders van de ANWB. Deze laders zijn gratis te gebruiken en hebben een vermogen van 3,7 kW.

In alle andere IKEA filialen in Nederland betaal je voor het opladen. Bij elke IKEA vestiging vind je minimaal vier oplaadpunten voor elektrische en hybride voertuigen. Om gebruik te kunnen maken van oplaadpunten, heb je een laadpas nodig van een aanbieder. De kosten voor het opladen van het voertuig (€ 0.22 per kilowattuur en geen starttarief) worden dan verrekend via je eigen laadpas-aanbieder. Het kan zijn dat je aanbieder extra kosten in rekening brengt. IKEA biedt laders met een maximaal vermogen van 22 kW.

Gratis laden bij IKEA in Duitsland


In Duitsland zijn er maar liefst 34 vestigingen van Ikea waar je gratis jouw elektrische auto kunt opladen. Helaas gaat dit tegen 20/22 kW in plaats van 50 kW.

Gratis laden bij IKEA in België


Vrije toegang zonder laadpas of sms. Je kan helaas alleen gratis laden tot 11KW / AC - Drie fasen.

Auto dealers & parkeergarages


Je kan jouw elektrische auto vaak ook gratis laden bij auto dealers van je eigen merk auto. Veel auto dealers staan buiten gratis opladen toe bij hun vestigingen. Ook buiten kantoortijden. Parkeer je de elektrische auto in een parkeergarage? Kijk dan of je gratis je auto kunt laden. Bij heel veel parkeergarages kan je gratis je auto opladen.

parkeerplaats elektrische auto stekker

Gratis laden in de praktijk


Wij rijden sinds april 2020 rond in een e-golf auto. Wij laden thuis goedkoop onze accu op met onze eigen laadpaal (tot 11KW). Maar via een normale geaarde stopcontact kan je je auto ook opladen. Dit kan je doen als je op bezoek bent bij familie en geef je een kleine vergoeding of je doet een kleine tegen prestatie. Wij doen altijd klusjes bij mijn vader en familie en soms laden wij onze auto dan bij hun thuis. Onderweg laden wij onze auto op bij de Tango of bij de Lidl. Bij de Lidl doe ik gelijk een aantal boodschappen, dan hoef ik dat niet op de fiets te halen. Bij gratis opladen is het altijd even opletten. Maar voor nu maken wij er graag gebruik van.

Heb je nog 30km te gaan en heb je niet voldoende in de accu en is er een snellaadpaal in de buurt. Laad je auto niet volledig op. Laad dan nooit meer dan nodig om je eindbestemming te bereiken. Met 1kWh laden kan je doorgaans 5KM rijden. Ben je 30 KM van huis af laad dan 6kWh en je komt zeker thuis. Thuis laden is altijd goedkoper dan bij een Fastned of andere (betaalde) laadpaal.
 1. Om te beginnen: ik heb zelf geen elektrische auto. Wat ik mij afvraag is: hoe vaak kan he niet opladen omdat alle gratis oplaadpunten al bezet zijn? En hoe vaak (ook bij betaalde plekken) moet je goed zoeken voor een vrij oplaadpunt?

  Uiteraard is het wel super fijn dat je op die manier minder brandstofkosten hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sterk tijdstip afhankelijk is mijn (uitgebreide) ervaring en steeds lastiger. Ook erg locatie-afhankelijk. In een drukke binnenstad ben je vrijwel kansloos in de avonduren sinds een aantal maanden. Daar wonen veel mensen op een kluitje en er zijn de afgelopen maanden ontzettend veel elektrische auto's bij gekomen. Overdag is het prima, want dan zijn de meesten aan het werk en de plekken dus leeg. Bij ons op kantoor zijn ruim 60 laadpalen, en daarvan is overdag zo'n 80% bezet schat ik (extrapolatie van de corona-situatie, nu is de P-plaats vrijwel leeg).
   Mijn ervaring is dat elektrisch rijden heerlijk is - maar als ik niet mijn eigen oprit zou hebben, ben ik snel genezen.

   Verwijderen
 2. Hoe zou jij het aanpakken op een lange reis naar bijv. Zuid-Frankrijk of Italie? Betekent dat dan dat je vaak moet stoppen, hopen dat er een laadpaal vrij is en in de praktijk erg lang onderweg bent?

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken