Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

22 november 2020

De portemonnee van Geldcoach (32)

De portemonnee van Geldcoach (32)

Geldcoach kasboek verhaal - waar doen ze het van Waar doen ze het van? In de rubriek ‘De Portemonnee Van’ vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke week krijgen wij een inkijkje in de portemonnee van een lezer. Hoe gaan andere mensen met hun geld om? Hoe regelen ze hun financiën? Wat zijn hun inkomsten? Hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee en wat blijft er maandelijks over in de portemonnee? Oftewel, waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... Geldcoach (32)Stel je zelf voor…


Hallo ik ben Geld Coach en ben 32 jaar jong. Samen met mijn vriendin woon ik in de Hoeksche Waard. Momenteel werk ik fulltime en mijn vriendin 28 uur in de week. Geld Coach werkt voor de overheid en vriendin werkt in de zorg. In de nabije toekomst (feb 2021) verwachten we ons kleintje.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Ja die heb ik: www.geldcoach.nu Ik wil mijn kennis en ervaring op het gebied van geld met mensen delen. Je kan namelijk veel meer uit je geld halen als je daar slim mee omgaat. Mijn motto is dan ook: iedereen goed met geld.

En welke financiële blogs volg je graag?


Ik lees heel veel artikelen van collega bloggers en daar komen dagelijks nog nieuwe onontdekte parels bij.

kasboek verhaal geldcoach

Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


€ 5,75, dat is nog uitzonderlijk hoog, want ik betaal eigenlijk alles per pin.

Wat zijn jullie netto inkomsten per maand?


Onze inkomsten bestaan enkel uit loon. Wij verdienen samen € 3.950,- netto per maand. Geld Coach werkt voor de overheid en ontvangt 2300 euro per maand, vriendin werkt in de zorg en ontvangt iedere maand 1650 euro.

Inkomsten per maand
Salaris Geldcoach € 2.300,00
Salaris vriendin € 1.650,00


Totaal € 3.950,00

inkomen per maand

Wat zijn jullie vaste lasten per maand?Uitgaven vaste lasten per maand
Hypotheek € 636,00
Gas, water en licht € 177,00
Gemeentebelastingen € 74,50
Wegenbelasting € 21,00
Tv / internet € 44,50
Netflix € 11,00
SimOnly abonnement € 9,00
SimOnly abonnement € 10,00
Autoverzekering € 46,70
Scooter verzekering € 9,20
Woonhuis verzekering € 25,00
Zorgverzekeringen (2) € 222,54
Overlijdensrisico verzekering € 16,66
Huisdieren verzekering € 26,27
Fiets verzekering € 7,50
Uitvaartverzekering € 5,03


Totaal € 1.341,90

waar doen ze het van portemonnee verhaal

Wat zijn jullie variabele lasten per maand?Uitgaven variabele lasten per jaar
Boodschappen € 450,00
Brandstof € 100,00
Verjaardagen € 50,00
Sport € 35,00


Totaal € 635,00


Hoe beheer je de financiën?


In excel heb ik een eigen huishoudboekje gemaakt en stel ik op mijn website www.geldcoach.nu beschikbaar.

Wij hebben allebei onze eigen rekening waar ons salaris op wordt gestort en hebben een gezamenlijke rekening waarvan we alles betalen. Waarom we nog niet alles over hebben gezet naar alleen een gezamenlijke is een hele goede vraag.

En wie doet de financiën?


Ik doe voornamelijk de financiën, maar probeer mijn vriendin daar wel bij te betrekken, zodat ze wel op de hoogte blijft en dat ze weet hoe het werkt als mij iets onverhoopt zou overkomen.

Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


Ik ben erg tevreden met de verhouding tussen onze inkomsten en uitgaven. We houden genoeg geld over om te kunnen verdelen/besteden voor (spaar)doelen.

woning gaan kopen

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?


We zijn zeker geen big spenders, maar als we bijvoorbeeld iets voor in het huis nodig hebben, dan willen we graag dat het mooi en duurzaam is. Daar betaal je dan vaak wat meer voor. Geld uitgeven aan prullaria zal niet zo snel voorkomen.

Praat je met anderen over geld? Hoe wordt er gereageerd?


Ik probeer steeds meer dit gesprek met bekenden aan te gaan. Puur om hen te prikkelen om over bepaalde dingen na te denken en dat er een manier is om slimmer met je geld om te gaan. Ook wel meer uit je geld te halen.

Heb je wel eens een financiële misser gehad?


Volgens mij heeft iedereen wel eens een financiële flater geslagen. Ik heb wel eens een auto gekocht (zonder garantie) en die was na twee weken niet meer aan te slinger. De motor zou gereviseerd moeten worden en dat zou net zoveel kosten als de waarde van de auto… Dat heb ik dus niet gedaan.

geld sparen per maand

Spaar je ook maandelijks geld?


We hebben meerdere spaardoelen en zo is onze rekening ook ingedeeld. Iedere maand gaan vaste bedragen naar digitale spaarpotjes. Zo hebben we ook allebei een eigen potje en met dat geld kunnen we zelf bepalen wat we kopen. Onze spaarpot is op dit moment gevuld met ruim 8000 euro.

Sparen per maand
Vakantie € 166,00
Vervanging auto € 148,00
Beleggen € 400,00
Extra aflossen hypotheek € 265,00
Geld Coach € 100,00
Vriendin € 100,00
Onvoorzien € 100,00


Totaal € 1.279,00


Ook romen we de gezamenlijke rekening iedere maand af. Het bedrag dat afgeroomd wordt verschild nogal, maar zit vaak tussen de 200 en 300 euro.

Ook zijn voor ons het vakantiegeld, eindejaaruitkering en teruggave vanuit de Belastingdienst extra spaarpotjes, want die reken ik niet mee voor ons huishoudboekje.

En waar sparen jullie voor?


Zoals je ziet hebben we verschillende spaarpotjes. Daar waarvan je niet zeker weet wanneer je het uit gaat geven, schaar ik onder sparen. Zo zetten we al geld opzij voor een andere auto, maar geen idee wanneer die vervangen gaat worden.

geld is tijd kasboek verhaal

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien de financiën er over 5 jaar uit?


In de nabije toekomst (feb 2021) verwachten we ons kleintje. Het krijgen van een kind heeft niet alleen een fysieke verandering, maar ook een financiele. We zullen naar verwachting 2 dagen in de week gebruik gaan maken van kinderopvang. Gelukkig kost ons dat, volgens de huidige berekeningen, netto niet zo heel veel. Dat geld spelen we vrij doordat we nu een iedere maand geld opzij hebben gezet voor de aankoop van de babyspullen. We blijven gewoon de uren werken die we nu ook doen. We krijgen dan ook kinderbijslag en het schijnt dat je een korting krijgt van de belastingdienst als je beide werkt en een kindje hebt.

Ook gaan we zorgen dat het huis compleet is door het plaatsen van een dakkapel en het afwerken van de kamer die daarmee is ontstaan. De dakkapel kunnen we financieren door: eindejaarsuitkering vriendin, vakantiegeld Geld Coach en vriendin, belasting teruggave en door het iedere maand afromen van de betaalrekening. Over 5 jaar hebben we al flink afgelost op onze hypotheek en renderen de beleggingen, zodat ons financieel plan over 20 jaar behaald kan worden (=geen hypotheek meer en daardoor minder hoeven werken).

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij deze rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.

 1. Leuk om te lezen Geldcoach! Jullie zijn lekker op weg! Geniet nog even van de tijd samen. In Februari i ziet jullie leven er heel anders uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Luxe of Zuinig. Wij zijn er klaar voor, nu het kindje nog!

   Verwijderen
 2. De bedragen tellen niet op tot jullie inkomen. 3.254 vs 3.950

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Dat klopt helemaal Brul. Dit heeft te maken met de losse aankopen die her en der nog plaatsvinden. Ook de afroming staan niet in de tabellen, maar dat is iedere maand tussen de 200 en 300 euro.

   Verwijderen
 3. Interessant verhaal. Waarom blijf jij eigenlijk fulltime werken als je vader wordt, Geldcoach?

  Persoonlijk vind ik dat jullie best veel verzekeringen hebben. Hebben jullie zo weinig spaargeld, dat je die verzekeringen ook allemaal nodig hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben inderdaad redelijk wat verzekeringen. Wij doen uiteraard samen de financien en mijn vriendin heeft net zoveel te zeggen (soms wel wat meer) dan ik. Mocht ik het voor het zeggen hebben, dan zou ik de ORV, fiets en uitvaartverzekeringen stop zetten.

   Verwijderen
 4. Ah oké, dank voor de uitleg.

  En waarom ga je niet minder werken in februari? Wil je niet bij je kind zijn en ervan genieten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteraard ga ik bij mijn kind zijn zodra het geboren is. Gelukkig zijn de financiële regelingen voor vaders tegenwoordig een stuk beter dan een aantal jaar geleden. Daarna werk ik thuis, dus altijd dicht in de buurt :)

   Verwijderen
 5. Leuk om te lezen. Ongeveer dezelfde inkomsten als ons, iets meer, en minder vaste uitgaven dan ons en toch hetzelfde spaarbedrag. Dat vind ik altijd leuk om te lezen!
  Zou je niet idd een dag minder willen werken? Bij je kind zijn is heel fijn en deze tijd komt nooit weer terug... Desalniettemin; het is jullie keuze en het plaatje ziet er mooi uit. Geniet nog even van de vrije tijd samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Top dat jullie eerst sparen en dan uitgeven en geen leningen aangaan. Feitelijk zijn je spaarpotjes geen spaarpotjes, maar reserveringen (omdat je er een bepaald doel aanhangt). Hebben jullie naast je reserveringen ook nog een "echte" spaarpot, d.w.z. een noodfonds, waar je geen doel aanhangt en dat in principe altijd blijft staan, en alleen gebruikt wordt bij echte nood (verlies van baan o.i.d.)? €8000,- aan reserveringen klinkt heel mooi, maar als je verder geen spaarpot hebt, is dat zo op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De 8000 euro die benoemd staat is ons noodfonds en daarnaast hebben we nog de verschillende potjes voor een auto etc. Bij het afromen aan het einde van de maand maken we iedere keer een keuze in welk potje er extra geld komt.

   Verwijderen
 7. Leuk om te zien en wat goed die lage hypotheeklasten. Ik zie aardig hoge kosten voor gas, water en licht. Wellicht kan je ook een potje maken om die lasten te verlagen door bijvoorbeeld, huis goed te isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp aan te schaffen. Daarnaast vraag ik me af of je de kosten van de huisdierverzekering er wel uit haalt? Ik vind het een vrij dure verzekering. Als je geen reserves hebt zou ik zeggen doen. Maar jullie hebben een flinke reserve dus wellicht nog is goed kijken hoeveel je jaarlijks uitgeeft en hoeveel je jaarlijks aan premie betaald. Kinderen kosten meer geld dan wat je aan kinderopvangtoeslag, kinderbijslag en belastingdienst terugkrijgt. Luiers, kleding, eventueel sparen voor studie later en voeding kosten meer dan je denkt ;)

  Iemand zei het al waarom ga je niet minder werken. Toen ik mijn eerste kind kreeg zei mijn partner als ik minder ga werken verdien ik minder. Ik heb tegen hem gezegd, wat is je meer waard? Geld verdienen en weekendvader zijn of doordeweeks tijd met je kind kunnen doorbrengen? Nu 4 jaar later zegt hij zelf dat hij enorm blij is met zijn dag alleen met haar, je kind groeit maar 1 keer op. Voor je het weet zijn ze groot.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken