Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

12 augustus 2020

De hypotheek van L (43) & M (43)

De hypotheek van L (43) & M (43)

Hypotheek verhaal L & M, beide 43 jaar, 21 jaar getrouwd en hebben 3 kinderen. We zijn ons steeds meer gaan realiseren dat een hypotheek gewoon een ordinaire schuld is waar je vanaf moet zien te komen. Banken zien je graag als levenslange renteslaaf en de overheid wil je levenslang aan het werk houden… Hypotheekvrij zijn wie wil dat nou niet? Er zijn mensen die hypotheekvrij leven. De laatste jaren zijn er veel mensen gaan aflossen op de hypotheek om zo financieel onafhankelijk te worden. Daardoor kunnen ze minder gaan werken, financieel vrij(er) worden of eerder met pensioen gaan.

In de rubriek De hypotheek Van gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van een lezer. Want ja, wie is er niet nieuwsgierig naar de hypotheek van een ander?

hypotheek verhaal

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van... L (43) & M (43)


Stel jezelf voor…


Wij zijn L. En M, beide 43, 21 jaar getrouwd en hebben 3 kinderen.

Wat voor type woning hebben jullie?


Wij hebben een 2 onder 1 kap woning met garage en bijkeuken. Wij hebben deze woning in 2004 gekocht en moest toen nog gebouwd worden. Wij zijn hier februari 2005 komen wonen.

En waarom heb je deze woning gekocht?


Omdat onze eerste woning (tussenwoning) qua tuin niet meer voldeed zijn wij in 2004 op zoek gegaan naar een 2 onder 1 kapper. Omdat wij de voorkeur geven aan nieuwbouw zijn wij bij deze woning uit gekomen.Waarom heb je gekozen voor een koopwoning en niet voor een huurwoning?


Een huurwoning is voor ons nooit een optie geweest. Weggegooid geld! Onze eerste woning(1998) was ook een nieuwe koopwoning.

Welke hypotheek/schulden heb je?


Op onze woning rust een aflossingsvrije hypotheek van €11.700,-Wat was de hoogte van de hypotheek?


Oorspronkelijk was de hypotheek in 2005 €155.000,- Wij hebben de volledige overwaarde van de eerste woning in deze woning gestopt. Niet slecht als de koopsom van de woning  €229.000,- v.o.n.  bedraagt.

Is de waarde van je huis hoger of lager dan je hypotheek?


De huidige waarde van de woning schatten we tussen de €275.000,- en €29.500,- Waardering Onroerende Zaken (W.O.Z) is €255.000,-

Wat zijn de maandelijkse lasten van de hypotheek?


Omdat we onze spaarhypotheek omgezet hebben in aflossingsvrij en de rente maar 1.5% is betalen we €15,- per maand.


Los je ook extra af op de hypotheek?


Zoveel mogelijk. Omdat wij sterk wisselende inkomsten hebben kijken we per maand hoeveel er afgelost kan worden. Vakantie geld van beide en belasting terug gaves gaan altijd naar hypotheek.

En hoeveel is er al afgelost op de hypotheek?


Zo’n €144.000,-

 

Waarom ben je wel gaan aflossen op je hypotheek?


We zijn ons steeds meer gaan realiseren dat een hypotheek gewoon een ordinaire schuld is waar je vanaf moet zien te komen. Banken zien je graag als levenslange renteslaaf en de overheid wil je levenslang aan het werk houden.

Had je een aflosplan gemaakt?


Eigenlijk niet. Gewoon zo snel mogelijk. Vorig jaar hebben we onze spaarpolis, die al sinds 1998 liep, uit laten betalen. Hier zat bijna €80.000,- in en is afgelost op de hypotheek. Er bleef toen zo weinig over dat we besloten dat 2020 het laatste hypotheek jaar ging worden…Hoe voelt het aflossen? En hoe hou je het vol?


Aflossen voelt als een bevrijding. Je wordt iedere maand een stukje onafhankelijker.

Welke dingen laat je voor het aflossen?


Wij zijn geen big spenders en hoeven ook niet groot te doen voor anderen, maar komen niets tekort.

Wat is het hypotheekbedrag op dit moment?


€11.700,-Heb je nog tips voor mensen met een hypotheek? Die nog niet aflossen of twijfelen om af te lossen op de hypotheek?


Ik ben zelf werkzaam als vrachtwagen chauffeur en mijn vrouw werkt in de zorg. Geen topsalarissen dus. Als wij op deze leeftijd dit kunnen, kunnen andere tweeverdieners dit ook. Een afgeloste woning betekent vrijheid en je woont eigenlijk in je pensioen.

Ons plan is hierna een levensloop bestendige woning te (ver)bouwen. Uiteraard het liefst zonder hypotheek!

Als je voor het eerst aflost lijkt het een druppel op een gloeiende plaat maar je komt vanzelf in een stroom versnelling terecht.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!


Ben je druk aan het aflossen of juist niet aan het aflossen? Ben je al hypotheekvrij? En wil je jouw verhaal delen aan de hand van een vragenlijst? Op dit moment zijn er geen nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De hypotheek van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen hypotheek verhaal.

Meld je dan via zuinigeman@gmail.com of via de contact pagina aan en vermeld daarbij de hypotheek van. En dan staat jouw verhaal binnenkort op Zuinigeman om anderen te inspireren.
Meld je aan voor de hypotheek van...

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken