Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

20 mei 2020

De hypotheek van M (45) & K (48)

De hypotheek van M (45) & K (48)

De hypotheek van M (45) & K (48) Hypotheekvrij zijn wie wil dat nou niet? Er zijn mensen die hypotheekvrij leven. De laatste jaren zijn er veel mensen gaan aflossen op de hypotheek om zo financieel onafhankelijk te worden. Daardoor kunnen ze minder gaan werken, financieel vrij(er) worden of eerder met pensioen gaan.

In de rubriek De hypotheek Van gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van een lezer. Want ja, wie is er niet nieuwsgierig naar de hypotheek van een ander?

hypotheek verhaal

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de hypotheek van... M (45) & K (48)


Stel jezelf voor…


Hallo, ik ben M, 45 jaar, getrouwd met K, 48 jaar. Wij hebben 2 puberzonen. We wonen in een dorp in Brabant. We wonen in een, wat ze noemen, vrijstaande villa, midden in het dorp. Deze hebben we gekocht in oktober 2019. Daarvoor woonden we in een 2-onder-een-kap. Ook een koophuis.

Wat voor type woning heb je gekocht?


We wonen dus in een vrijstaand huis, op een ruim perceel (ca 900 m2), gekocht in 2019. We waren verliefd op dit huis vanwege de vele ramen ( licht huis), de grote tuin, de centrale ligging en de grote oprijlaan.En waarom heb je deze woning gekocht?


We waren bij t vorige huis al aardig op weg om de hypotheek af te lossen, en we hadden daar ook altijd kunnen blijven wonen, maar dit huis geeft ons zoveel meer woongenot dan het vorig, dat we er toch voor gekozen hebben om te gaan verhuizen.

Waarom heb je gekozen voor een koopwoning en niet voor een huurwoning?


Dit is ons gezamenlijke 3e koophuis, daarvoor hadden mijn man en ik ieder een koophuis. Huren hebben we nooit hoeven doen en daar zullen we ook niet vrijwillig voor kiezen, aangezien je met een koophuis kapitaal opbouwt.

aflossingsvrij hypotheek

Welke hypotheek/schulden heb je?


We hebben ons huis gekocht voor 625.000 euro. De waarde van ons huis is ruim € 650.000 euro(zeker nu we t e.e.a. verbouwd/verbeterd hebben), ik denk zelfs € 700.000.

Wat was de hoogte van de hypotheek bij afsluiten?


Onze hypotheek bedroeg bij het afsluiten (dec. 2019) € 295.000 euro, geheel aflossingsvrij, tegen een rente van 1,5 %.

Ik los iedere maand € 850,00 af. De rest van het huis hebben we gefinancierd uit de overwaarde van ons vorige huis, waar we dus al flink afgelost hadden op onze hypotheek. Een deel van de verbouwing ( oud huis, dus er moest nog flink geïsoleerd worden en opgeknapt) hebben we van ons spaargeld bekostigd, een ander deel meegefinancierd.

De looptijd van onze hypotheek is 15 jaar. Ons streven is om over 15 jaar de hypotheek volledig afgelost te hebben. Dit doen we door zowel maandelijks € 850,00 af te lossen, en 1x per jaar wat we kunnen missen.


Is de waarde van je huis hoger of lager dan je hypotheek?


De waarde van het huis is meer dan het dubbele van de hypotheek.

Wat zijn de maandelijkse lasten van de hypotheek?


We betalen maandelijks ong € 365,00  euro aan rente, en € 850,00 aan aflossing.


Los je ook extra af op de hypotheek?


Ik heb inmiddels al 4x €850,00 afgelost. Ik ben vooral door het aflosvirus besmet geraakt door het lezen van blogs over financiën, besparen en aflossen.

Had je een aflosplan gemaakt?


Ons aflosplan is dus om over 15 jaar de hypotheek volledig afgelost te hebben. Dit door het geld dat we kunnen (en willen) missen in de hypotheek te stoppen. Wij vinden aflossen erg prettig, vooral met het oog op de toekomst.


Welke dingen laat je voor het aflossen?


Daarnaast sparen en beleggen we wat, en hebben we ook een leuk leven, door (eenvoudig) op vakantie te gaan, en af en toe te gaan uit eten bv. We hebben niet t gevoel wat te laten voor t aflossen. We gaan redelijk bewust met ons geld om, maar leven niet superzuinig.

Heb je nog tips voor mensen met een hypotheek? Die nog niet aflossen of twijfelen om af te lossen op de hypotheek?


Mijn tip voor mensen die nog niet aflossen, maar dit wel willen: bedenk waarom je het wilt ( bv eerder stoppen met werken, meer geld overhouden na de pensionering etc) en begin gewoon. Elke € 100,00 is meegenomen. En daar betaal je nóóit meer een cent rente over!

Ook een keer meedoen? Meld je aan!


Ben je druk aan het aflossen of juist niet aan het aflossen? Ben je al hypotheekvrij? En wil je jouw verhaal delen aan de hand van een vragenlijst? Op dit moment zijn er geen nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De hypotheek van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen hypotheek verhaal.

Meld je dan via zuinigeman@gmail.com of via de contact pagina aan en vermeld daarbij de hypotheek van. En dan staat jouw verhaal binnenkort op Zuinigeman om anderen te inspireren.
Meld je aan voor de hypotheek van...
 1. Ooo, wat heerlijk zeg, in zo'n prachtig huis wonen met nu een spotgoedkope hypotheek doordat jullie al die jaren afgelost hebben. Dat is eigenlijk de beste reclame voor extra aflossen :) Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo jullie zijn lekker bezig met aflossen, top! Succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een fantastisch verhaal!! Heerlijk zo'n lage hypotheek voor zo'n huis! Goed gedaan samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat jullie ook zijn besmet met het "aflosvirus". Een goed moment, aangezien je 45 bent en over 15 jaar 300.000 euro wil hebben afgelost. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken