Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 april 2020

Extra werken in de zorg en onzekerheid gezondheid

Extra werken in de zorg en onzekerheid gezondheid

Extra werken in de zorg en onzekerheid gezondheid In verband met de coronacrisis kan ik op dit weinig bloggen op zuinigeman. Het (extra) werken in de zorg is prioriteit. Mijn financiën kan ik nog net bij houden, maar weinig tijd voor mijn blog en anderen dingen. Af en toe e-mail ik verhalen naar Stella, gastblogger op deze blog. Maar om jullie toch een beetje op de hoogte te houden deel ik hieronder mijn verhaal. Geschreven op 11 april 2020.

Vandaag weer extra gewerkt en van de week ook al. Nu 3 dagen vakantie (stond gepland) maar kunnen ze intrekken in het ergste geval. Van de week eerste cliënt met corona overleden binnen 2 dagen. En cliënt die het al 10 dagen had is ook overleden. En nog 1 cliënt. En ook 2 “hersteld”. Rare tijden hoor, niet te veel bij stilstaan in deze periode. Want de werkdruk is hoog en je moet doorgaan.

Gelukkig heb ik nog niet in het corona team gewerkt, maar wel cliënten verzorgd onbeschermd die paar dagen later corona positief waren en waarvan 1 overleden. Heel heftig allemaal.

Maar ik moet doorwerken totdat ik koorts heb! Vitaal beroep moet gewoon werken. Heb al hoest en keel klachten. Bijna elke collega heeft hoofdpijn, ik ook. Veel paracetamol gehad en nare dromen/ slecht slapen. Rugpijn van het vele werken. En nu sinds vandaag proef ik niets meer en heb ik ook geen reuk meer, begin van de week was ik snotje verkouden en met neussprays aan de gang. En hopen dat als ik naar het werk moest dat het een beetje ging stoppen. Maar had er wel last van, ook in de trein. En ondertussen ook niet kuchen ofzo want dan heb je helemaal angst dat mensen buiten het werk raar op kijken.

Mijn zus stuurt allerlei artikelen waarin jonge mensen met COVID-19 geen reuk en smaak meer hebben. Dus de kans is groot dat ik het misschien heb? Mark Rutte zei dat aankomende maandag personeel getest kan worden buiten de ziekenhuizen. Maar dat gaat nog lang niet gebeuren, testen zijn er niet genoeg en ze testen eerst medewerkers die flinke klachten hebben gehad.

Nu ga ik vegetarische taco’s eten maar daar ga ik niets van proeven, zelfs mijn broodje van vanmiddag op het werk smaakte naar niets. Boven de azijn fles geroken en kon iets ruiken maar eigenlijk niets, chloor ook niets en de chocolade paaseitjes smaakt ook naar niets. Hopelijk ga ik weer ruiken en is het een gewone verkoudheid. Maar misschien is het toch ook geen gewone verkoudheid.

Onzekerheden. Slapeloze nachten. Gedoe met treinen die later vertrekken. Vreemde klachten en maar door werken tot ik koorts krijg. En nu krijg ik weer hoofdpijn. Bedankt voor je blogje ik ga het lezen, en klaarzetten morgen nadat ik heerlijk ga genieten van het zonnetje. Beetje vitamine D is wel nodig. Hoop dat het bij jullie ook goed gaat. En dat wij goed er door heen komen.
 1. Ik vind het zo heftig dat iedereen in de zorg 'gewoon' maar door moet werken zonder beschermingsmateriaal en zonder te weten of je nu Corona hebt of niet.

  Schoonzus had ook klachten en is uiteindelijk getest (het beleid hierop is aangepast). Ook zij vertelt van schaarste op beschermingsmiddelen. De overbuurvrouw (werkt in de wijkverpleging) krijgt beschermingsmiddelen van haar man, die ze (als vervoerder van levensmiddelen...) wel van zijn werkgever krijgt.

  Beterschap en moed gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoveel stress...voor je eigen gezondheid en alles wat er om je heen gebeurt. Zorg goed voor jezelf, ook je geestelijke gezondheid.
  Ik denk aan je tuin, die je zo mooi opgeknapt hebt. Nu er even geen vakantie inzit hoop ik dat je daar je vrije momenten goed tot rust kan komen.
  Sterkte met alles Zuinigeman!

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Om mij heen, ik werk ook in de zorg, vallen ze bij bosjes.
  De klachten die jij hebt zijn precies de klachten die duiden op corona. Bij ons wordt er gelijk getest na 24 uur klachten. Verminderde reuk en smaak zijn een symptoom van corona.
  Met je leidinggevende bellen en je laten testen bij het testteam in de stad waar jij woont. Drive in is het. Succes en sterkte!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moest al aan je denken, en vroeg me af hoe het nu was.
  Als je heel veel symptomen van het virus vertoont, lijkt het me ook in de zorg niet meer dan normaal dat je je ziek kunt melden. Sta op een test. Als professsional weet je precies in welk geval je dat voor je clienten ook zou doen, dan mag je dat ook voor jezef vragen.
  Heel veel sterkte! En ook beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo
  Ik werk in de wijkverpleging en heb mij nog nooit zo onveilig gevoeld op mijn werk dan de laatste paar weken. Zelf doe ik er alles aan om het virus niet op te lopen en te verspreiden en dan kom ik bij cliënten die het allemaal niet zo nauw nemen. Veel visite over de vloer, terugkerende scrabbledagjes die gewoon doorgaan met de zussen en dan zeggen: We zijn toch gezond? Mijn hemel, ik heb me op lopen vreten. Beschermingsmaterialen hebben wij niet. Alleen wat handschoentjes, niet eens een flesje handgel. Ik heb mijn besluit genomen. Ik heb een half jaar onbetaald verlof opgenomen. Ik weet het, dat is niet voor ieder weggelegd maar door mijn zuinige levensstijl is het te doen. Ik trok het niet meer. Ik weet dat we de zwakkeren en ouderen moeten beschermen maar hoe zit het met het zorgpersoneel?? Ik wens jou heel veel sterkte in je werk en prive. Mocht het mogelijk zijn, ga dan in godsnaam wat minder werken. Er zijn heel veel dingen belangrijker dan je werk.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Diep geraakt door je blog...enorm veel respect voor al het zorgpersoneel dat doorwerkt! Denk aan jezelf...kom voor jezelf op...laat je testen...niet alleen voor jezelf, je kan ook anderen besmetten...sterkte! W.M.T.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pff, wat heftig. Denk wel aan jezelf, hoor. Wees assertief en eis die test, zou ik zeggen, maar ik weet natuurlijk niet hoe dat in de praktijk werkt. Veel sterkte en ik duim dat je je snel beter voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop dat het ondertussen beter met je gaat. Ik werk tijdelijk weer op de IC en de covid afd. ZH. Het is heftig. Pas goed op jezelf. Eigen veiligheid komt altijd eerst, als je omvalt kan je niemand helpen. En er zijn zeker belangrijkere dingen dan werk zoals eerder opgemerkt hier in de comments.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een goede vriendin van mij werkt in de zorg (verpleeghuis), ik herken veel van wat zij verteld in jouw verhaal. Veel sterkte en hou vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vind onverantwoordelijk dat de zorg MOET doorwerken tot er koorts op duikelt, wij mogen het verzorghuis van Euromams niet meer in vanwege mogelijke besmetting van de bewoners maar de verzorgers lopen te stuiteren door het huis waardoor er nu al 3 besmettingen zijn.. juist ook nog eens bij de meest vatbare mensen.. daar kan ik echt met mijn pet niet bij.

  Hopelijk is het bij jou alleen bij een gewone zware verkoudheid of normale griep gebleven?
  Heel veel sterkte met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij bij de bloedbank kunnen als medewerkers nu wel getest worden (En dat terwijl we alleen met gezonde donors werken!) Dus jij moet zeker ook getest kunnen worden. Je werkgever MOET dit voor jou regelen. Bel HR op, bel de baas op, en vraag hoe jij de verklaring kunt krijgen dat jij je in jouw stad of dorp kunt laten testen. Dat is heel belangrijk en dat mag nu gewoon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo, dit is echt een zorgwekkend bericht. Jullie, als zorgmedewerkers, hebben het al zwaar in deze tijd en dan krijg je ook nog extra stress er bovenop omdat je niet zeker weet of je zelf Corona hebt. Echt belachelijk dat mensen in de zorg niet getest worden.

  Dit moet zo snel mogelijk geregeld worden. Deze onzekerheid is voor niemand goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Zuinigeman, goed dat je je verhaal met al je lezers deelt. Mensen buiten de zorg hebben soms geen idee hoe intensief, moeilijk én gevaarlijk jullie werk nu is. Ik heb enorm veel respect voor jou en al jouw collega's. Gelukkig neemt de overheid deze pandemie serieus en worden de maatregelen - hoor ik net- nog een poos verlengd, een paar uitzonderingen daar gelaten. Ik zorg zelf voor 1,5 meter, blijf zoveel mogelijk thuis, fiets en wandel wel buiten maar in mijn uppie en deins er niet voor terug om in een winkel mensen te wijzen op de 1,5 meter wanneer ze te dicht in mijn buurt komen. Mijn vader van 78 heb ik nu al die weken ook al niet gezien, we bellen wel om de dag. Hij heeft geen computer of smartphone dus ik heb hem ook echt niet gezien. Wil binnenkort wel even langs maar dan ga ik in de tuin zitten bij hem, met de schuifpui open en neem ik zelf wel een thermosje koffie voor mezelf me. Beetje creatief denken en dan komt een mens een eind. Zuinigeman, veel sterkte en zorg goed voor jezelf!! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo herkenbaar zelf ook in de zorg werkend. Ik ben risico patiënt mijn man ook helaas. Toch door werken ook met klachten. Soms heb ik het idee dat we kanonnenvlees zijn. Geen bescherming red je je maar. Thuis aankomen gordijnen sluit mijn man aan de voorkant en ik doe de kleding in de tuin uit was me eerst en ga dan het huis in. Kleding laat ik 3 dagen in een zak zitten voordat het in de was gaat op 60 graden. Verder niemand zien en geen steun van mensen in mijn nabijheid. Ze snappen niet wat voor werk je doet. Niet zeuren je heb toch werk? enz. Alles bij elkaar een situatie die je nog nooit meegemaakt heb, ook niet toen ik werkte met mensen die geisoleerd verpleegd moesten worden. Nu is er geen bescherming. Het enige wat ik kan doen op afstand blijven van mijn partner en verder niemand zien behoudens mijn teamleden op het werk en de cliënten. Soms denk ik dat we in de zorg in een verkeerde film terrecht zijn gekomen. Het kost gewoon heel veel energie.......maar liever op het werk dan thuis, dan voel ik me nog machtelozer............

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken