Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

31 januari 2020

Gratis bankrekening

Gratis bankrekening Geen maandelijkse of jaarlijkse kosten voor een bankrekening, een gratis betaalrekening is mogelijk. Het is heel moeilijk om te besparen op je bankrekening, omdat andere banken ook geld vragen voor een bankrekening. Maar er zijn banken die een gratis betaalrekening aan bieden.

Al jaren heb ik betaalrekening bij de Rabobank, elk jaar gaan de prijzen omhoog voor een betaalrekening. Maar sinds kort heb ik een gratis bankrekening + betaalpas (maestro) via Moneyou Go. En heb ik een gratis creditcard (mastercard) bij N26, waar je bij storting van 100 euro ook een maestro betaalpas aan kan vragen.

Een gratis bankrekening


Een gratis bankrekening zonder maandelijkse kosten wie wil dat nou niet. Ik heb mij aangemeld bij Moneyou Go en krijg bij het openen van een betaalrekening 20,20 euro cadeau, die 20,20 euro is mooi meegenomen. Ik ga deze nieuwe betaalrekening gebruiken voor mijn spaargeld, mijn spaargeld staat nu op de spaarrekening bij Triodos en bij deze bank krijg 0% rente over mijn spaargeld. De spaarrekening bij Triodos is ook gratis. Een overstap met mijn spaargeld levert mij meer op bij Moneyou Go dan bij de Triodos, ik krijg nu 0,05% rente over het totale saldo. Door die 20,20 euro is het helemaal een leuke deal geworden.

gratis betaalrekening

Moneyou Go ervaring


Moneyou Go werkt alleen via een app en tot nu toe verliep bijna alles vlekkeloos, alleen de betaalpas aanvragen lukte niet goed (fout melding). Na een belletje en 1 werkdag wachten werkte de aanvraag van een betaalpas wel. Mijn spaargeld staat sinds enkele dagen op de nieuwe betaalrekening. Voordat mijn geld overgeboekt werd moest ik wel 1 dag geduld hebben, maar dat vind ik niet erg. Het voordeel is dat ik mijn spaargeld nu ook kan opnemen met de gratis betaalpas en ermee kan pinnen. Grote voordeel is dat Moneyou Go Nederlands is en een dochter van ABN AMRO.

N26 ervaring


Hier heb ik ook een bankrekening aangevraagd om het te proberen. Bij N26 krijg je een gratis Debit Mastercard, dit is een (prepaid) creditcard waarmee je wereldwijd kunt betalen via het netwerk van Mastercard. Een maestro betaalpas kan je ook gratis aanvragen als je 100 euro op de betaalrekening hebt staan. De betaalrekening is een Duitse betaalrekening je krijgt een DE Iban nummer. De app van N26 en website is niet in het Nederlands. Dat is wel lastiger voor mensen die niet goed Engels of Duits kunnen.

Gratis debit creditcard


De N26 betaalrekening en debit Mastercard ga ik gebruiken als vervanging van mijn huidige (debit) de bijenkorf creditcard. De Bijenkorf creditcard kost jaarlijks 18,50 en dat vind ik te duur. Mijn creditcard gebruik ik alleen als ik niet anders kan betalen, in het begin toen ik Netflix ging gebruiken kon je alleen met een creditcard betalen en niet via je bankrekening. De Bijenkorf creditcard ga ik opzeggen en zo ga ik kosten besparen door gratis betaalrekeningen en creditcard.

gratis betaalrekening via app telefoon

Aanbieders van gratis bankrekeningen

Er zijn nog meer gratis betaalrekeningen dan N26 en Moneyou Go. Hieronder staan nog een aantal aanbieders die ook gratis een bankrekening aanbieden.

Monese Simple Bankrekening  
Met de gratis mobiele betaalrekening Monese Simple kun je wereldwijd pinnen bij geldautomaten en betalen in vreemde valuta. Money Simple is gevestigd in Engeland. Met de bijhorende gratis debitcard kun je ook contactloos betalen.

Transferwise Grenzeloos Betaalrekening 
Transferwise ook gevestigd in Engeland, biedt een gratis digitale betaalrekening waarop je vreemde valuta kunt ontvangen en overmaken tegen een gunstige wisselkoers. Bovendien krijg je een gratis debit-Mastercard waarmee je in winkels en restaurants kunt betalen.

Revolut Betaalrekening Standaard 
Met de gratis betaalrekening van Revolut die ook gevestigd is in Engeland, kun je geld ontvangen in 29 valuta's en betalen in meer dan 150 valuta’s. Dat maakt de rekening geschikt voor wie veel buiten de eurozone is.  Je kunt bij de betaalrekening een betaalpas aanvragen van Maestro of Visa en/of een virtuele kaart. De virtuele kaart is alleen te gebruiken voor online aankopen. Met Maestro kun je niet online betalen. Je mag maximaal 3 fysieke en 5 virtuele kaarten tegelijkertijd gebruiken.

Betaalrekening opzeggen?

Ik hou het eerst even bij mijn twee nieuwe betaalrekeningen. De komende tijd ga ik eerst mijn nieuwe gratis betaalrekeningen testen en gebruiken. Mijn huidige betaalrekening bij Rabobank kan ik nog niet opzeggen omdat ik hypotheek korting krijg (0,2%), misschien kunnen wij 1 betaalrekening aan houden en de overige 3 betaalrekeningen, persoonlijke en gezamenlijke betaalrekening opzeggen. Ook vraag ik mij nog af waarom ze betaalrekeningen gratis kunnen aanbieden, wat is het verdien model van deze nieuwe banken.

Heb jij een gratis betaalrekening? Hoe bespaar jij op bankkosten?

 1. Mijn Betaal rekening loopt bij de rabobank, maar ik ga idd eens kijken of het wat is.
  Betaal nu 1,55 per maand. dat is toch ruim 19 euro per jaar en ik hecht geen specifieke waarde aan de bank.
  Mijn korte termijn spaargeld staat bij de sns (online en gratis ). Dit voornamelijk omdat het van die handige spaar potten heeft.
  Hierop spaar ik bv voor mijn jaarlijkse anwb contributie, etc. krijg er 0,04 % op.
  Mijn lange termijn spaargeld wat ik niet direct nodig heb bv sparen voor een nieuwe keuken, auto. staat bij lease plan bank. Hier kan ik een deposito openen en de algemene rente is 0,15%. wederom gratis en online.
  Mijn hele lange termijn heb ik via de dela, eenmalig 11,50 betaalt en nu krijg je daar nog 2% rente op.
  Heb daar ook nog voor 2018 een rekening geopend en krijg daar 2,75% met winstdeling, komt in toto 3,25.
  Dit is mijn eerder stoppen met werken pot. nog zo'n 20 jaar en dan wil ik op tijd kunnen stoppen. ben dan begin 60

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @CENTENKRETSER - Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel.

   Wel om even over na te denken als je nog 20 jaar gaat sparen. ;-)

   Verwijderen
 2. Verdienmodellen: commissies over betalingen in (web)winkels, rood staan (krediet), beleggingen, het geld dat klanten op hun rekening stallen, het verhandelen van cryptovaluta, verzekeringen.
  Zogenaamde freemium modellen.
  Ze maken trouwens allemaal verlies.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben recent overgestapt voor mijn zakelijke rekening van de Rabobank naar Knab om kosten te besparen. Maar helemaal gratis is die helaas niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bijzonder dat je bankrekeningen bij Engelse bedrijven aanprijst, juist op de dag dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. Daarmee komt er, na de transitieperiode, waarschijnlijk een einde aan het vrije verkeer van kapitaal tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU (en dus Nederland). Ook is het nog maar de vraag of de deposito-garantieregels straks nog gelden voor rekeningen in het Verenigd Koninkrijk. Daar is nog geen zekerheid over. Een waarschuwing lijkt me hier op z'n plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Creditard via ANWB, €12,50.
  Spaarrekeningen via https://www.actuelerentestanden.nl/sparen/overzicht-spaarrekeningen-zonder-voorwaarden.asp We wisselen steeds, zodat de rente optimaal blijft. Money You hebben wij ook geprobeerd, maar hij bleef maar weigeren. Waardeloze klantenservice. Dus uiteindelijk de poging gestaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zelf ook al een tijdje een enthousiast gebruiker van N26. Daarnaast ook nog gewoon een ING rekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moneyou neemt geen klanten meer aan.
  Handig om het artikel even aan te passen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken