Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

2 november 2019

Gastblog | Amerika versus Zuid-Korea?

Gastblog | Amerika versus Zuid-Korea?

Een nieuwe telefoon en een nieuwe tablet, beide stonden op mijn verlanglijstje. Mijn telefoon van het Amerikaanse merk heb ik vijf jaar geleden gekocht. Een behoorlijk dure aankoop, maar wel een waar ik veel plezier en gemak van heb gehad. Deze telefoon kreeg op den duur wel wat kuren, zeker de laatste 1,5  jaar. 

Een(schijnbaar bekend) euvel was dat hij spontaan uitging bij lage temperaturen. Dit merkte ik voor het eerst tijdens een bezoek aan een vriendin in Londen in april 2018. Ik was in de wijk waarin zij woont wat boodschappen aan het doen. Bij het terug wandelen naar haar appartement sloeg ik een verkeerde straat in en verdwaalde ik. Dan pak je je telefoon en zoek je even op hoe je weer op de juiste weg komt. Niet dus! Het was bitter koud en mijn telefoon gaf aan dat de batterij leeg was. Toen ik die ochtend van huis was gegaan was de batterij nog vol en ik had de telefoon die dag nog niet gebruikt. Het apparaat was niet meer aan de praat te krijgen! Omdat ik geen richtingsgevoel heb en de mensen die ik aansprak mij ook niet konden helpen raakte ik steeds verder van haar appartement verwijderd. Uiteindelijk heb ik de juiste weg weer gevonden, maar toen had ik al een uur rondjes gelopen!

Later dat jaar, in de winter, merkte ik dat de telefoon steeds vaker uitging bij temperaturen onder de tien graden. Op internet las ik dat dit bij dit type kon gebeuren. Omdat ik niet nog een winter met dit probleem opgezadeld wil worden heb ik een nieuwe telefoon aangeschaft.

Ik was al lang aan het dubben over het merk. Na wat rondvragen, prijzen vergelijken én goed nadenken heb ik besloten dat ik niet meer zo veel geld wil uitgeven aan een telefoon. Andere merken zijn ook mooi, hebben veel dezelfde functies en mogelijkheden en voldoen aan mijn eisen. De prijs heeft uiteindelijk de doorslag gegeven en ik heb gekozen voor een telefoon van het Zuid-Koreaanse merk. Ook heb ik ervoor gekozen om niet het duurste model te nemen, maar een telefoon in de prijsklasse rond €250. In de herfstvakantie heb ik de telefoon gekocht en na twee dagen was ik gewend aan het toestel én waren alle apps die ik gebruik geïnstalleerd. Ik had verwacht er langer over te doen om het ‘mijn’ telefoon te maken, maar dat viel dus reuze mee!

Nu de tablet nog. Ook deze is van het Amerikaanse merk en al 7 jaar in mijn bezit. Inmiddels moet ik apps verwijderen omdat updates niet meer mogelijk zijn. Ook loopt het apparaat regelmatig vast en heb ik geen opslagruimte meer voor de dingen die ik erop wil zetten.

Omdat ik het gebruik van deze tablet ook erg fijn vind twijfel ik nog erg of ik een nieuwere versie van dit merk zal aanschaffen, of ook hier de overstap naar Android ga maken. Geld speelt ook hier een rol, ik vind het Amerikaanse merk erg duur! Zeker wanneer ik bekijk wat ik voor veel minder bij een andere fabrikant kan kopen. Een merk heeft mij nooit veel gezegd, niet voor elektronica, maar ook niet voor kleding of auto’s. Ik koos ooit voor het Amerikaanse merk omdat ik het mooi vond. Ik stel de aankoop voorlopig nog uit, omdat ik nog niet weet wat ik wil, maar ook omdat ik het zonde vind om een nieuwe te kopen terwijl de oude het nog wel ‘doet’. De apps die ik eraf heb moeten halen mis ik niet echt, en dingen opslaan kan ook op mijn pc.

Mijn tabletwensen zijn: televisie en films kijken, e-mailen en internetten en lezen (boeken en de krant).  Oh ja, en mijn boodschappen bestellen met de app van onze supermarkt. Hiervoor heb ik niet de meest uitgebreide tablet nodig en ook geen tablet waarop je kan tekenen of fotoshoppen of ingewikkelde spelletjes kan spelen. Ik denk dat ik niet zoveel geheugen nodig heb en ook hoef ik geen 4G.

Als ik mijn tekst nu teruglees weet ik eigenlijk al voor 99% wat ik ga doen, zeker nu ik heb ervaren dat de overstap van Amerika naar Zuid-Korea niet zo heel veel om het lijf heeft!

Wat heeft uw voorkeur, de Amerikaan of de Zuid-Koreaan?


Stella
 1. De chips van dat amerikaans merk worden gewoon in Zuid Korea gemaakt. Vevolgens wordt er een fruitstickertje opgeplakt en is het ineens 3 keer zo duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al vele malen gezien dat een Samsung bij koude temperaturen volledig uitvalt. Om gek van te worden.
  Mijn baas betaald mijn fruit telefoon, maar dit was zeker de reden om zelf een tablet te kopen van datzelfde merk. Slechte ervaring met Samsung en wil niet met 2 verschillende systemen werken.
  Zo zie je maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe mij maar gewoon Apple! Is voor mij een betrouwbare telefoon en daarbij heb ik een hekel aan de werking van het Android systeem. Dus voor mij is de keuze ook niet moeilijk. Wel vind ik ze erg duur geworden, dus de laatste keer had ik wat cadeaubonnen van bol opgespaard waardoor ik 100 euro korting had. Een volgende keer wil ik dat weer op die manier doen, zo blijft het nog een klein beetje betaalbaarder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele slechte ervaringen met diverse Samsung apparaten, dus ook voor mij nooit meer een Samsung. Maar wel een Android, alleen dan dus met nog een ander merk telefoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb al jaren geen Samsung telefoon meer en apple heb ik nooit gehad. Mij veelste duur. Er zijn genoeg andere merken op de markt met hele goede telefoons en tablets. Zonder dat je allemaal apps op je telefoon hebt staan die je niet kan verwijderen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je de overstap van Apple naar Samsung voor je telefoon als makkelijk hebt ervaren, is dezelfde overstap voor je tablet echt een eitje.

  Ik ben altijd van de Android-toestellen geweest, de laatste 2+ jaar heb ik een middenklasse Samsung en heb geen klachten (goede prijs-kwaliteit). Ik heb bij een vorige baan een iPhone gehad, maar als je altijd al Android heb gehad, is dat wel even wennen. Ik heb ook niet ervaren dat Apple nou beter is dan Android, dus ik blijf lekker bij Android (deels ook omdat al mijn foto's dan automatisch op mijn Google-account gezet worden).

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken