Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 maart 2019

5 Lente tips om geld te besparen op energie

5 Lente tips om geld te besparen op energie

De lente is begonnen en dat betekent dat de natuur weer in leven komt! En dat wij weer meer naar buiten kunnen gaan doordat de zon vaker schijnt. De lente is een bron van frisse energie. Lekker genieten van het lentezonnetje, niet alleen jij kan meegenieten maar ook je huis kan van het zonnetje meegenieten. 

Geld besparen door middel van de lentezon, hieronder staan 5 tips om energie te besparen door middel van de lentezon.

5 Lente tips om geld te besparen1. Laat de zon naar binnen schijnen.


Tijdens de lente gaat de zon steeds vaker schijnen. Zonnestralen brengen extra licht en warmte in je huis. Doe je gordijnen, lamellen en luxaflex open en laat de zon binnen! De zon verwarmt je huis en dat scheelt gemakkelijk een paar graden. Ook zorg het lentezonnetje ervoor dat je er meer licht in huis komt. Elke dag blijft het buiten langer licht en daardoor kunnen de lampen pas later aan gaan.

2. Hang de was buiten te drogen.


Hang je gewassen kleding lekker buiten aan een droogrek of droogmolen. In het heerlijke lentezonnetje is je was in een mum van tijd droog. Door je was in de buitenlucht te laten drogen kan je energie besparen door geen wasdroger te gebruiken. Alles was ruikt bovendien lekker fris als je het buiten hebt gehangen!


3. Ventileer je huis regelmatig.


Gooi je ramen en deuren wagenwijd open en ventileer je huis. In de wintermaanden doe je dit niet zo heel snel en laat je je raam op een kiertje maar in de lente is het weer beter en kan je gemakkelijker elke dag je ramen en deuren open zetten. Je huis ventileren voorkomt in eerste instantie heel wat vochtproblemen, een vochtig huis is veel moeilijker om opgewarmd te krijgen. Door je woning regelmatig te ventileren, kan je energie besparen.

4. Kies voor duurzame energie.


Zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers het zijn allemaal duurzame producten om geld te besparen door middel van de zon als leverancier. Wil je optimaal genieten van je zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler, plaats deze producten in de winter of lente en wacht niet tot het einde van de zomer als je van plan was om investeringen te doen. Zo maak je optimaal gebruik van de zon in de lente.

5. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!


Pak de lenteschoonmaak goed aan en pak alles mee, denk daarbij ook aan apparatuur in je huis. Ontdooi regelmatig je diepvriezer. De vriezer moet zo veel mogelijk ijsvrij worden gehouden. Hoe meer ijs in de diepvriezer des te langer het duurt dat de producten zijn ingevroren en hoe meer stroom de vriezer verbruikt. Je diepvriezer regelmatig ontdooien is nodig om energie te besparen.

Een koelkast heeft een rooster aan de achterkant, maak deze rooster schoon en stofvrij. Zit er stof in de rooster van de koelkast dan kan het apparaat de warmte niet goed afvoeren en neemt het energieverbruik toe.
  1. Vooral de was buiten drogen vind ik een goede, want dat kan nu weer prima! Hoewel ze hier achter op het land net mest uitrijden.... Dat is dan weer wat minder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tips! Maar nr 2 daar heb ik niet zoveel aan, ik heb sowieso geen droger, niet nodig ook, dus mijn was hangt altijd al te drogen op een rek. Scheelt mooi het hele jaar door geld!
    Ventileren vergeet ik nog wel eens nu, maar vaak heb ik er ook geen zin in hier, omdat ik in een herrie-omgeving woon, maar nu ik eindelijk een nieuw huis gevonden heb, ga ik dat daar zeker toepassen! Want die omgeving is wel heerlijk rustig!

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken