Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

15 februari 2019

7 makkelijke budget tips om thuis geld te besparen

7 makkelijke budget tips om thuis geld te besparen

Geld besparen is de eerste stap naar een betere financiële toekomst. Een groot deel van je inkomen gaat vaak ongemerkt op aan dagelijkse uitgaven. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over! Wil je geld besparen? Lees dan onderstaande 7 makkelijke budget tips om thuis geld te besparen.

Alle onderstaande tips lijken kleine besparingen, maar elke euro die je niet uitgeeft is er toch weer één. Kleine besparingen gaan als een sneeuwbal werken. Na een paar jaar leveren een aantal kleine besparingen samen, een behoorlijk bedrag aan geld op.


7 tips om thuis geld te besparen


1. Betaal de premie per jaar. Standaard betaal je je verzekeringspremie per maand. Maar het is vaak ook mogelijk om dit in een keer voor het hele jaar te doen. Een flink bedrag, maar als je dat kunt betalen dan ontvang je een paar procent korting.

2. Als je student bent, maak gebruik van studenten kortingen. Veel bedrijven geven kortingen aan studenten. Zo kan je korting krijgen op verzekeringen, betaal je minder rente bij banken en krijg je bij sommige bedrijven extra korting op kleding en uitjes. Vraag dus bij alles wat je aanschaft of het betreffende bedrijf ook een studentenkorting heeft.

3. Druk de lucht uit je pedaalemmer zak. Voor je de zak in de container gooit. Bespaart veel ruimte en je hoeft je container minder vaak aan de weg te zetten.

4. Koop een orchidee of een plant met een bloemetje voor op tafel. Dan kan je aantal keren per jaar een plant kopen in plaats van iedere week een verse bos bloemen.

5. Zeg de krant op en ga naar de bibliotheek. De krant kan je ook lekker bij je bibliotheek lezen! Als je daar toch bent, kun je meteen lid worden als je dat nog niet was. Voor het geld dat twee a drie boeken kosten kun je een jaar lang alles lezen wat je wilt! Dat scheelt nogal veel geld als je een fervent lezer bent.

6. Loop eens een rondje door je huis en kijk welke spullen nog goed zijn en die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Zet deze spullen op marktplaats en maak er iemand anders gelukkig mee. Je hebt hier wel ooit geld aan uitgegeven, maar het ligt nu maar te verstoffen in de kast en nu kan je er zelf geld aan over houden.

7. Gooi geen bladeren van prei, radijsjes, knolselderij, bloemkool, raapjes enz. meer weg.  Was deze bladeren en vries ze daarna in. Wanneer je er voldoende van hebt, maak je er met een uitje, knoflook en bouillonblokje een heerlijke soep van. Wist je dat in de bladeren van deze groenten de meeste vitaminen zitten?

Heb jij nog (kleine) tips om geld te besparen?

 1. Vraag je dingen af of je ze wel echt nodig hebt, of dat het een impuls is dat je het wilt hebben. Dit werkt vooral goed in de Action om te voorkomen dat je van alles koopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat de pedaalemmerzak betreft, doe mee aan, of organiseer zelf in je vriendengroep, een afvalchallenge...wedstrijdje minste afval, met elke week het gewicht van de afval van die week. Minder, minder, minder is dan het motto.
  Wordt vaak gedaan ter voorbereiding van het betaalsysteem voor afval. Er komen leuke gewichten voorbij. Met een beetje opletten en bewust zijn van wat je koopt(wat er niet inkomt hoeft er niet uit) kan je uitkomen op 250 gram afval per week.Gemiddeld is de afname van afval 87%. Meer daarover kan je oa lezen op de website van 110-100-100 punt nl.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goede tips, vooral die laatste van de vriezer had ik me nog niet zo gerealiseerd. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken