Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

12 februari 2019

Gas en energieverbruik | Januari

Gas en energieverbruik | Januari

Onze stroom en gas verbruik heb ik in 2018 wekelijks bij gehouden en gepubliceerd op zuinige man. Doordat ik elke week over stroom en gasverbruik blogde, kreeg ik daardoor goed inzicht in onze energieverbruik.

Er zijn lezers die graag lezen, hoeveel energie wij verbruikt hebben en er zijn lezers die het absoluut niet willen lezen. Het stroom en gas verbruik is immers bij iedereen anders en sommige lezers vinden het niet relevant. Als compromis heb ik besloten om het stroom en gas verbruik maandelijks te delen op mijn blog, scheelt mij minder werk, maandelijks kan ik drie blog berichten minderen schrijven over onze energieverbruik. En de lezers die het echt niet te pruimen vinden, zien het maar één keer per maand langs komen op zuinige man in plaats van vier keer per maand.

Meer stroom en gas verbruikt


In januari hebben wij twee procent meer stroom verbruikt dan in de maand december, van 280 kWh gingen wij naar 286 kWh, maar 6 kWh verschil. Onze gasverbruik is explosief gestegen met maar liefs dertig procent, van 163 m3 in de maand december naar 212 m3 in januari, een verschil van 49 m3.

Onze gasverbruik is in januari 2019 vooral omhoog gegaan omdat het flink kouder was dan in december 2018. Het heeft buiten gesneeuwd, flink gewaaid en daardoor gaat de verwarming veel vaker aan.  In huis was het morgens vaak afgekoeld tot 15 graden, en dat is best fris als je in de woonkamer zit. De verwarming zetten wij vaak niet hoger dan 20 graden, want dan hebben wij het weer te warm in de woonkamer.


Januari - Dinsdag 1 januari tot donderdag 31 januari 2019.
Onze stroomverbruik : 286,0 kWh
Onze gasverbruik: 212,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 198,- euro in de maand januari, een stijging van 21% in vergelijking met de maand december in 2018.

Hoeveel hebben jullie verbruikt aan stroom en gas in januari?

 1. Ik moet zeggen dat dit onderwerp elke week inderdaad wel erg veel is. Maar waar ik mij erg aan irriteer zijn de taalfouten op je blogs. Als de onderwerpen mij niet zo trokken, dan was ik al lang weggeweest. Ga zo door qua inhoud en hopelijk komen er wat minder fouten in de nieuwe blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over taalfouten gesproken: je irriteert je niet, je ergert je!

   Verwijderen
 2. Mag ik u een tip geven? Een houtkachel nemen. Scheelt een hoop gas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn in oktober verhuisd en hebben het verbruik van stroom en gas nog niet helemaal zoals we het willen hebben. We zijn druk bezig met het isoleren van het huis én het energiezuinig maken. In januari hebben wij 267 kWh stroom verbruikt, vergelijkbaar met dat van jullie. Met gas zitten we op 566m2 in januari. Meer dan het dubbele van jullie. Daar baal ik stevig van, maar de heteluchtverwarming gaat er binnenkort uit, en vloerisolatie komt er in en dan komt het vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij verbruikte 133m2 gas en 216kwh stroom in de maand januari.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik verbruikte in januari 56 kWh stroom en 94 m3 gas.
  In december gas: 82 m3 en stroom: 56 kWh.
  Ik gebruikte in januari dus ook meer gas dan in december. Dat kwam gewoon door de kou in januari!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken