Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

8 december 2018

10 Handige Bespaar tips die je vandaag nog kan toepassen - Deel 12

10 Handige Bespaar tips die je vandaag nog kan toepassen - Deel 12

Op zoek naar manieren om geld te besparen? Geld besparen is de eerste stap naar een financieel betere toekomst.Een groot deel van je inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Hieronder een aantal Handige Bespaartips om geld te besparen door gewoon minder geld uitgeven.


10 Handige Bespaartips


1. Verzeker niet alles. Nederlanders zijn kampioen verzekeringen afsluiten. Maar is het echt nodig om je huisdier of telefoon te verzekeren? En kijk of je verzekeringen hebt lopen die hetzelfde dekken. Grote kans dat je wel 50 euro kunt besparen op verzekeringen (per maand!).

2. Als je toch snoep neem dan harde snoepjes.  Lange tijd onderweg? Neem een klein doosje of blikje van thuis mee met een paar dropjes of een koekje. Zo weersta je de verleiding van dure en grote snacks. En je snoept nooit meer dan gepland. Nog een tip: kies harde snoepjes, die kun je niet zo snel wegkauwen.

3. Ga koud douchen. Je wordt er extra wakker van en het water hoeft niet meer verwarmd te worden.

4. Een gratis kerstboom. Vraag vlak voor de kerstvakantie op een basisschool of je de kerstboom mag hebben. Dan zijn zij er vanaf en heb jij thuis gratis wat kerstdecoratie.

5. Oude koekjes op peppen. Zijn koekjes oud en zacht geworden? Leg ze 1 minuut in de oven met een temperatuur van 200 graden Celsius, dan smaken ze weer als vanouds.


6. Koop winterbanden en strooizout in de zomer. Dan zijn de producten niet schaars en liggen de prijzen een stuk lager. Koop winter artikelen in de zomer maanden.

7. Bestel bij de Chinees halve porties. Niet alleen is de kans groot dat het heel veel restjes scheelt, ook hoef je maar de helft van de prijs te betalen.

8. Pas recepten een beetje aan. Er kan vaak best wat minder vlees of vis in een gerecht waarbij de kwaliteit en smaak van een gerecht nagenoeg niet minder wordt, maar alles wel net een beetje goedkoper.

9. Geen onnodige stekkers in het stopcontact. Als apparaten zijn opgeladen, trek dan gelijk de oplader uit het stopcontact.

10. Zet in je agenda wanneer verzekeringen of abonnementen aflopen. Zodra je een verzekering, energiecontract of abonnement afloopt, schrijf de einddatum in je agenda. Dan kun je zelf bepalen of je er nog mee wil doorgaan.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Heb jij nog Handige Bespaartips, laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is jouw Handige Bespaartip(s)? 
 1. Ik denk niet dat je veel voordeel doet door oude slappe koekjes in een oven te leggen om 'op te peppen'. Als je eerst de oven moet laten verwarmen tot 200° heb je wellicht meer kosten aan elektriciteit en allerhande heffingskosten of dat je winst maakt door die slappe koekjes toch te kunnen opeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar ik vind het wel een leuke tip. Dan heb je ineens weer superverse koekjes, óf kruidnoten. Ik ga het daarmee proberen. Meneer had een surprise vol kruidnoten gekregen, maar die dingen worden zacht in karton. Ik hoop dat ze weer lekker worden.

   Verwijderen
 2. Dan combineer je het toch met je avondeten? Als de oven toch al warm en in gebruik is? Ovenschotel er uit, koekjes er in terwijl de oven afkoelt. Het is overigens altijd een goed idee combinaties te doen zodat je oven maar 1x hoeft op te warmen voor dubbel gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even geprobeerd met Firefox op mijn iPad ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tip 8 is in huize Thinkingbig een zeer veelgebruikte. Altijd wat minder vlees erdoor. Of de kipfilet vervangen voor veel goedkopere kipdijfilet. Die ook nog eens meer smaak hebben als je ze goed bereikt. In Frankrijk zijn dat de duurdere stukken kip!

  Wat mij betreft mis je wel de grootste en makkelijkste op dit moment: elk jaar overstappen van energieleverancier. Als je je gebruik goed kent kan je bijna elk jaar wel een (duurzame) aanbieder uitkiezen die je een voordeel van minimaal € 200 oplevert. Gratis geld.

  En nog eentje: zeg diensten die je niet vaak gebruikt op. Veel mis je niet. De diensten die je wel blijkt te missen doen je vaak achteraf een goedkoper aanbod. Zelfs Spotify probeert je te verleiden met bijv. 3 maanden voor de prijs van 1.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken