Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 november 2018

Geld besparen: schrap je abonnementen

Geld besparen: schrap je abonnementen

De laatste maanden komen er veel verkopers aan de deur om een abonnement te verkopen of diensten aan te bieden. Heel irritant vind ik het want ze komen vaak rond etenstijd of als het donker is.

Wat bieden ze allemaal aan de deur aan? Een rioolabonnement, week abonnement om containers schoon te maken, dakgoot abonnement, glazenwasser abonnement, ook zonnepanelen huren voor de komende 10 jaren en daarna word je eigenaar abonnement en dan heb je nog alle energie leveranciers die aan de deur komen nog niet mee geteld. Wij vinden verkopers aan de deur vervelend.

Je kunt overal een abonnement opnemen
Tegenwoordig kan je tegenwoordig overal een abonnement opnemen. Van maandelijkse scheermesjes in de brievenbus tot een brood abonnement bij de bakker. Dat kan veel geld kosten! Als wij al die abonnementen hadden afgenomen zijn wij honderden euro's per maand kwijt aan deze vaste lasten, want je komt er niet zo 1,2,3 van af minimaal zit je er 1 jaar aan vast.


Ga het zelf doen
In plaats van anderen in te schakelen gaan wij zelf onze dakgoot schoonmaken, maken wij zelf onze container schoon als het nodig is, rioolabonnement is duurder dan dat ik 1 x een bedrijf laat komen voor een ontstopping als wij dat zouden hebben, maar wij hebben geen problemen met het riool, de zonnepanelen gaan wij zelf kopen door te gaan sparen en dan hebben wij geen vaste maandlasten, en bij een zonnepanelen abonnement maken ze ook winst, want anders verkopen ze het niet.

Lees ook eens: Handige Bespaartips

Schrap je abonnementen
Onze tip is dat je zoveel mogelijk zelf gaat doen in plaats van allerlei abonnementen af te sluiten waar je veel te veel geld voor moet betalen. Het is misschien reuze handig een abonnement nemen, maar het kost gewoon heel veel geld! Schrap je abonnementen en verlaag je vaste lasten. Wij besparen veel geld door geen abonnementen te hebben en daardoor houden wij meer geld over om te sparen.

Hebben jullie veel abonnementen? En wat vinden jullie van verkopers aan de deur?
 1. En als je de vriendelijk zegt geen interesse te hebben dan blijven ze door drammen.
  Dat vind ik ook zo irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had in Nederland een zelfgemaakte sticker met 'geen acquisitie' met een doodskopje eronder naast de bel. Dat werkt perfect.
  We hebben alleen een abonnement op de wegenwacht, en ik op het tijdschrift the Idler.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier geen abonnementen, ja sim only voor m'n telefoon, maar niet het soort abonnementen als wat ze proberen aan te smeren aan de deuren. Maar hier komen dan ook geen verkopers aan de deur. Ik heb er een sticker op zitten; NEE! Verkopers niet welkom! Ideaal! En idd; zelf doen is en blijft nog altijd het goedkoopste!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ongemerkt hebben we toch meer abonnementen dan we dachten. Bij de sportschool, Netflix, meiden magazine voor dochter, CV onderhoud, Rioolservice. Man heeft nog een paar abonnementen voor certificeringen die hij heeft en moet bijhouden. Gelukkig betaalt de baas die.
  De Rioolservice is hier rendabel ivm problematische riolering. Het kost €45 per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier op het platteland komen ze niet. Ze zullen het wel te ver vinden. Ik krijg hier ook veel minder folders bijvoorbeeld ; )

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken