Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

27 november 2018

10 Handige Bespaar tips zodat jij meer geld overhoudt! - Deel 11

10 Handige Bespaar tips zodat jij meer geld overhoudt! - Deel 11

Op zoek naar manieren om geld te besparen? Geld besparen is de eerste stap naar een financieel betere toekomst.Een groot deel van je inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen.  Hieronder een aantal Handige Bespaartips om geld te besparen door gewoon minder geld uitgeven.


10 Handige Bespaartips


1. Ruil vlees in voor een ei of peulvruchten. Vlees is vrij duur. Kies daarom vaker voor peulvruchten zoals bruine of witte bonen, kikkererwten en linzen. Peulvruchten zijn veel goedkoper en een gezond en duurzaam alternatief voor vlees. Ook eieren en ongezouten pinda’s zijn voordelige, goede vleesvervangers.

2. Gebruik je pannendeksel! Veel mensen koken zonder het deksel op de pan te doen. Dat kost veel meer energie of gas (afhankelijk van de kookplaat) dan wanneer je het deksel op je pan doet, omdat er een hoop warmte verloren gaat. Als je het deksel op je pan houdt én een niet te grote pan gebruikt, verbruik je minder energie of gas.

3. Kijk regelmatig of je geld terug kunt krijgen van het openbaar vervoer (OV). Iedereen vergeet wel eens uit te checken. Bekijk daarom regelmatig de website van Mijn OV-chipkaart of je geld terug kunt vragen. Ook wanneer de trein een flinke vertraging heeft gehad kun je geld terug krijgen. Als je veel met de trein reist kan je dit op jaarbasis flink wat geld besparen.

4. Neem eens een kijkje in de kringloopwinkel. Het zal je verbazen wat voor mooie spullen mensen weg doen die je nog prima kunt gebruiken. Als je gaat verhuizen en je hebt een nieuwe kast, bank of tafel nodig kan je dus veel geld besparen door eerst even een kijkje te nemen in de kringloopwinkel.

5. Check altijd minimaal een aantal websites alvorens je een aankoop doet. Shop je online naar een specifiek product? Bekijk dan altijd minimaal 5 websites om te checken waar je dit product het goedkoopst kan bestellen, de BTW en verzendkosten meegerekend. Je zal zien dat je zo regelmatig de nodige Euro’s kunt besparen. Je kunt gebruik maken van google shopping, beslist.nl of bijvoorbeeld kieskeurig.nl.


6. Betaal geen uurprijzen. Huur je iemand in voor de vloer of de keuken? Vraag aan zijn referenties of de bouwvakker in kwestie netjes werkt, maar ook of hij snel werkt. Is het een Pietje Precies die niet vooruit is te branden, spreek dan in ieder geval geen uurtarief met hem af maar een prijs voor de hele klus.

7. Slopen, dat kun je best zelf. Vooral niet al te ingewikkeld sloopwerk kun je heel ­­goed zelf doen. Vraag hulp van vrienden, want niks is leuker dan samen met een sloophamer op een muurtje beuken. Nóg meer besparen kan op de afvoer van het sloopafval. Dat kan ook zonder de dure zakken van de bouwmarkt of een huurcontainer. Check bijvoorbeeld wat mee kan met het grofvuil en breng de rest zelf weg naar de stort, gewoon in de eigen auto of regel een aanhanger of busje.

8. Koop kwaliteitsapparaten. Een goede energiebesparende wasmachine of droger is wellicht iets duurder in aanschaf dan een model van mindere kwaliteit. Maar als dat duurdere model jaren langer meegaat en veel meer energie bespaart, ben je uiteindelijk stukken goedkoper uit.

9. Gebruik kortingscodes. Toch liever nieuw kopen? Stort je dan eerst even in het wereldwijde web voor je de volle mep betaalt. Er bestaan verschillende websites die lopende kortingscodes van webshops verzamelen. Verschillende webshops vergelijken kan ook behoorlijk lonen trouwens. Omdat de prijs bij een ander lager is of omdat de een geen verzendkosten rekent en de ander wel.

10. Bespaar op brandstof en parkeren.  De prijs van brandstof en parkeren kan vies tegenvallen. Dit komt mede doordat de kosten hiervoor flink kunnen verschillen per tankstation of per gemeente of stadsdeel. Apps als Waze en ANWB Onderweg tonen jou een handig overzicht van de goedkoopste plekken om te tanken en parkeren bij jou in de buurt.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Heb jij nog Handige Bespaartips, laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is jouw Handige Bespaartip(s)?
 1. De deksel op de pan vind ik een hele goede. Mijn man vergeet dat nog wel eens. Wat parkeren betreft gebruik ik altijd YellowBrick. Ik vind dat ideaal. Zo betaal ik nooit meer dan ik ook echt gebruik.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor wie nog niet veel met peulvruchten kookt, kan ik het kookboek Bonen van Joke Boon aanraden. Er staan heerlijke recepten in. Mijn favoriet is de linzentruffel. Andere favoriet hier is pastasaus met bonen.Voor de spaghetti en macaroni.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maak vaker eenpansgerechten, eet vaker rauwe groentes.Let eens op wat anderen weggooien, ik heb al regelmatig bij het grof vuil van anderen of bij wat er op mijn werk weggegooid werd iets gevonden waar ik naar op zoek was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geld terug bij OV en brandstof / parkeer kosten. Ik doe alles op de fiets. Geen kosten... nog gezond ook... enkel geld terug als ik fiscaal vriendelijk eens in de 3 jaar een nieuwe koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deksel op de pan is zeker een goede maar bij sommige dingen kun je zodra het kookt de warmte bron gewoon uit zetten.. wel laten staan en een handdoek op de pan leggen.. dat gaat bv prima bij eieren, die worden gewoon hard.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken