Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

10 september 2018

Ovenschotel courgette & tomaat - Vegetarisch

Ovenschotel courgette & tomaat - Vegetarisch

Courgettes zijn vooral in de zomer heel goedkoop, ik had er nog een aantal in de koelkast liggen en deze moesten echt op. Dus heb ik een vegetarische ovenschotel gemaakt met courgette. Wij hebben hier echt heerlijk van gegeten.

Een ovenschotel met courgette & tomaat met vegetarische gehakt, tomaat, rode pesto en aardappelschijfjes. Om het recept wat aantrekkelijker te maken heb ik er foto's aan toegevoegd.

Ovenschotel met courgette

Bereidingstijd 20 minuten (plus 45 minuten oventijd) 

Ingrediënten voor 3 a 4 personen 
200 gram vegetarisch gehakt
500 gram aardappelschijfjes
1 courgette
1 ui
2 a 3 tomaten
2 tenen knoflook
2 grote eetlepels rode pesto
250 ml kookroom of 250 ml (soja)melk + 1 eetlepel maizena
150 gram geraspte (geiten)kaas 
peper en zout

Bereiding

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper een ui, bak dit in olijfolie/zonnebloemolie even aan. Knoflook fijn hakken of in de knoflookpers en doet dit bij de ui.

Voeg de vegetarische gehakt erbij en ondertussen snijd je de courgette en tomaten in plakjes. Als het gehakt 5 minuten heeft gebakken, meng je de pesto erdoor. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.


Kook de aardappelschijfjes even voor. Of de aardappelschijfjes met verpakking, 5 minuten in de magnetron. Verdeel de aardappelschijfje over de bodem van de ovenschaal. Leg de tomatenplakjes erop. Verspreid het vegetarische gehaktmengsel over de tomaten.


Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs op het gehaktmengsel. Verdeel de kookroom over de schotel samen met geraspte kaas. Bak de ovenschotel in 45 a 50 minuten in de oven zodat de courgetteplakjes zacht en gaar worden.


Zelf gebruik ik sojamelk en deze heb ik gekookt en daarbij heb ik 1 flinke eetlepel maizena opgelost in 3 eetlepels water en dit aan de kokende sojamelk toegevoegd even roeren en klaar. Zo krijg je al een beetje een lobbige saus. Dit over de courgettes gegoten en daarboven op geraspte geitenkaas.

Mocht je groter eters hebbend dan is deze ovenschotel met courgette voor 3 personen.

Smullen maar!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken