Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 september 2018

10 Handige Bespaar tips die je samen veel opleveren! - Deel 10

10 Handige Bespaar tips die je samen veel opleveren! - Deel 10

Op zoek naar manieren om geld te besparen? Geld besparen is de eerste stap naar een financieel betere toekomst.Een groot deel van je inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over! 

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Hieronder een aantal Handige Bespaartips om geld te besparen door gewoon minder geld uitgeven.


10 Handige Bespaartips

1. Denk na over een tweedehands auto. Vraag je af of je daadwerkelijk een volledig nieuwe auto nodig hebt of een tweedehands model ook voldoende is. Er zijn veel tweedehands auto’s van zo’n 2 – 3 jaar oud die veel goedkoper zijn dan een nieuw model.

2. Controleer je bandspanning. Zorg dat je banden van de auto voldoende zijn opgepompt. Zo verbruikt je auto minder brandstof.

3.Vermijd pakketreizen. Het is vaak goedkoper om zelf te kiezen waar je heen wilt gaan en waar je wilt verblijven. Pakketreizen zijn vaak duur en bevatten meestal uitjes of bezienswaardigheden die je mogelijks niet interessant of de moeite waard vindt. Zonde van de tijd en het geld.

4. Kies voor low-cost vliegmaatschappijen. Het kiezen van een low-cost vliegmaatschappij zoals Ryanair of Transavia kan je je kostenplaatje een stuk helpen verlagen.

5. Neem een kijkje op Airbnb. Voor je een duur hotel boekt, neem even een kijkje op Airbnb. Vaak is een verblijf tot wel 70% goedkoper dan lokale hotels!


6. Wees je eigen bakker! Bak zelf je taarten, koeken en broden. Als je zelf bakt, kan je heel veel geld besparen door het zelf maken van allerlei lekkernijen.

7. Maak eten voor de hele week. Maak je avondeten voor de gehele week. Reserveer een halve dag per week om grote hoeveelheden van verschillende gerechten klaar te maken. Deze kan je dan later in de week snel op tafel toveren. Zo bespaar je tijd én geld!

8. Koop goedkoop keukenpapier. Keukenrollen zijn er in verschillende maten en merken. Het is niet nodig om vast te houden aan een populair merk. De goedkoopste is net zo goed. Of gebruik helemaal geen keukenpapier maar een vaatdoek die je later bij de was kunt doen.

9. Vermijd dure merken voor speelgoed. Kinderen hebben meestal geen besef van merkwaarde. Een goedkoop merk of goedkoop speelgoed maakt hen even blij als de duurdere varianten. Koop wel kwaliteitsspeelgoed. Duurzaam en mooi speelgoed gaat lang mee en creëert bovendien mooie herinneringen. Denk daarbij een houten speelgoed dat je goedkoop kan kopen bij de IKEA.

10. Ga je gourmetten of fonduen? Koop geen kant en klare gourmetschotel, maar koop lapjes vlees, snijd die zelf in stukjes en leg ze op een schaal. Kleine moeite en een stuk goedkoper dan een kant en klare gourmetschotel.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Heb jij nog Handige Bespaartips, laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is jouw Handige Bespaartip(s)?
  1. Ik maak geen eten voor een hele week maar maak wel regelmatig een grotere maaltijd en vries dan in voor bv de week er op als als ik eens geen tijd heb gehad om te koken, als je dat een paar keer doet, heb je op één hele maand toch een paar dagen goedkoop en makkelijk eten... en je hoeft niet onverwachts iets bij de afhaal te gaan halen als je dag in de soep is gelopen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kook rijst in bulk en verdeel het in zakjes in de vriezer.
    1x per maand snijd ik allerlei groenten klein en maak mijn eigen gesneden wokgroenten. In zakjes in de vriezer. Kost even wat moeite maar de rest vd weken plezier van en stukken gordgoedk dan voorgesneden groente. Kaas zelf raspen en in een zakje in de vriezer. Alleen eruit halen wat je dan nodig gebt

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken