Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

18 augustus 2018

10 Handige Bespaar tips - Die echt helpen! - Deel 8

10 Handige Bespaar tips - Die echt helpen! - Deel 8

Op zoek naar manieren om geld te besparen? Geld besparen is de eerste stap naar een financieel betere toekomst.Een groot deel van je inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen.  Hieronder een aantal Handige Bespaartips om geld te besparen door gewoon minder geld uitgeven.


10 Handige Bespaartips

1.Bespaar met uw waterkoker. Bespaar € 50 per jaar met uw waterkoker. Door met een waterkoker niet meer water te verwarmen dan u daadwerkelijk nodig hebt kunt u jaarlijks een flink bedrag aan energiekosten besparen.

2. Laat je haren groeien, dat scheelt kapperskosten. En zoek anders eens een voordelige kapper. Er zijn veel kappers die onder de 15 euro je haar knippen. Of ga naar een kappersschool deze is soms gratis of tegen een kleine vergoeding.

3. Bespaar water door in de stortbak van je wc een baksteen of, kleine literfles gevuld met water te stoppen. Zo kan er minder water in je stortbak gevuld worden en spaar je dus elke spoelbeurt wel een liter water! En gebruik de kleine spoelknop als je deze hebt.

4. Maak je eten zelf klaar, zonder pakjes en zakjes. Dat is veel voordeliger dan kant en klare maaltijden of voorgesneden producten.

5. Geef vandaag geen cent uit. Wat geeft u gemiddeld per dag uit? Uw rekeningoverzicht vertelt u dat. Kijk niet naar uw vaste lasten, maar naar de bedragen die u pint. Als u vandaag de hand op de knip houdt, heeft u dit bedrag bespaard.


6. Aardbeien in de winter? Prijzig. Koop seizoensproducten, die zijn veel voordeliger. En eigenlijk ... ook lekkerder.

7. Zorg voor een fleecekleed of deken in huis. Pak dit er ‘s avond bij als het wat frisser wordt en laat de verwarming zo lang mogelijk uit.

8. Neem als je de stad in gaat een tussendoortje mee, zodat je je niet kunt laten verleiden door allerlei lekkere snacks.

9. Koop geen kookboeken. Maar zoek op internet naar lekkere recepten. Of neem gratis de Allerhande of boodschappen magazines uit de winkel mee.

10. Koop een vaste plant in plaats van wekelijks een vers boeket met bloemen. Planten kun je vaak al kopen voor een paar euro en gaan veel langer mee dan een bos bloemen.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Heb jij nog Handige Bespaartips laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is jouw Handige Bespaartip(s)?
 1. Het is een beetje mosterd na de maaltijd maar... centrifugeer zomers op een lagere snelheid en laat de zon en wind je was drogen ( buiten ), dat scheelt ook nog in het strijkwerk, want de was is veel minder verkreukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zet viltstiften na gebruik ondersteboven in een pot, blik of beker.
  Je doet er veel langer mee, want de verf of inkt zakt naar beneden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je een toilet in je badkamer, vang dan douchewater op om je toilet mee door te spoelen. Koop groente in de aanbieding en snijd die dan voor in de diepvries , zo heb je altijd gesneden groentes om bijvoorbeeld een pastasaus mee te maken of voor een ovenschotel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat opvangen van water levert niet echt wat op! Je betaalt per liter ongeveer 0,2 cent. Stel dat je bij iedere douchebeurt een emmer van 10 liter opvangt, dan bespaar je dus 2 cent.
   Het profiteren van groente-aanbiedingen levert veel meer op. Let overigens ook op dat je seizoensproducten koopt, zie punt 6 van bovenstaand lijstje. Aanbiedingen met ingevlogen groenten kunnen nog steeds heel duur zijn, maar net wat goedkoper dan normaal.

   Verwijderen
  2. Natuurlijk zijn het geen grote bedragen die je er mee bespaart, maar tel je al die kleine beetjes bij elkaar op dan loopt het aardig op en bovendien doe ik het niet alleen voor het geld maar ook omdat het beter is voor het milieu.

   Verwijderen
 4. Ik ga ook altijd de stad in met een volle maag en een snack in mijn tas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elke tube die je door kunt knippen... doen! er komt nog een hoop uit als je denkt hij leeg is.

  Was je met de hand af, vang het water wat er voor komt op en gebruik dat voor bv thee/koffie/planten/koken enz, dat lijkt niet veen (bij mij 3 liter voor het warm wordt) maar 365 dagen per jaar is toch een boel water!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Neem van alles de helft. De hoeveelheid shampoo die je gebruikt, de hoeveelheid waspoeder, de hoeveelheid tandpasta... die tip kreeg ik ooit eens van iemand en het is bizar hoeveel dat scheelde, terwijl ik toch echt niet buitensporig veel gebruikte. Kom je erachter dat de helft toch echt te weinig is, doe er dan een volgende keer iets bij.
  En voor degenen onder ons met kinderen: sla je wc-rol plat! Echt! Daardoor rolt hij niet meer enorm uit en gebruiken kinderen veel minder papier. 't Klinkt stom, I know! Maar 't werkt echt!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken