Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

31 juli 2018

10 Handige Bespaar tips - Die je niet mag missen! - Deel 7

10 Handige Bespaar tips - Die je niet mag missen! - Deel 7

Op zoek naar manieren om te besparen? En om geld over te houden. Een groot deel van je inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Ook zuinigeman moet rustig aan doen met zijn geld uitgaven. Hieronder een aantal Handige Bespaartips om goed op je centen te letten.


10 Handige Bespaartips

1. Ruim eens lekker op. Het schijnt dat opruimen een mens gelukkig maakt. Door dat wat je niet meer nodig hebt ook nog eens te verkopen, houdt je aan je opruimbeurt een zakcentje over. Kijk eens op de sites van marktplaats, ebay of facebook groepen voor de mogelijkheden.

2. Maak uw eigen frisdrank. Frisdrank uit de winkel zit vaak vol suikers en is best duur. Voor veel minder geld en minstens net zo lekker maak je zelf icetea of een fris watertje. Op internet zijn vele recepten te vinden voor thuis gemaakte verfrissingen. Maar een bosje verse munt of een paar schijfjes citroen in een karaf water doet al een hoop.

3. Pas de 10-dagenregel toe. Zie je iets op internet of in de winkel dat je wellicht zou willen kopen, pas dan de 10-dagenregel toe. Koop niet onmiddellijk, maar wacht tien dagen voordat je daadwerkelijk besluit. Vaak blijkt dat wat je echt nodig dacht te hebben, niet zo nodig of elders goedkoper. Houd je geld in je zak of besteed het verstandig.

4. Betaal zelf de boeterente. Vanwege de lage hypotheekrente is overstappen van een hoge rente naar een lagere aantrekkelijk. Hindernis is de boeterente die banken in rekening mogen brengen als je eerder overstapt dan het aflopen van de rentevasteperiode. Banken bieden dan de mogelijkheid om of het boeterentebedrag te lenen of de rente te middelen. In de praktijk zijn dat dure methoden. Beter betaalt je de boeterente in een keer en profiteert je wel en sneller van de overstap.

5. Biologisch goedkoper bij de supermarkt. De Consumentenbond heeft onderzocht waar je het beste je biologische producten kunt kopen. Dat blijkt in de supermarkt te zijn. Supermarkten blijken tot 36 procent goedkoper dan natuurvoedingswinkels. Ga je voor een zo breed mogelijk assortiment, dan bent je bij de natuurvoedingswinkels juist beter uit.


6. Schaf een diepvries aan. Een diepvries is ideaal, je kunt heel veel voeding lang bewaren in de diepvries. Een diepvries hoeft niet duur te zijn, wel is handig om te kijken wat het energieverbruik is van een diepvries. A+++ is het zuinigste model.

7. Koop je een brood, maar wordt er niet veel brood gegeten, doe deze dan ook in porties in de diepvries. Koop broden in de aanbieding en vries deze in en heb je brood nodig? Dan haal je enkele plakken brood uit de vriezer.

8. Maak gebruik van een waterbesparende douchekop. Heb je die nog niet, overweg dan de mogelijkheid, je bespaart al snel vele tientjes aan water, gas en energie. Controleer wel of uw combiketel samenwerkt met waterbesparende douchekop, heb je een boiler, dan gaat het altijd goed.

9. Kies basisschoonmaakmiddelen. Al die dure, moderne schoonmaakmiddelen in kleurrijke verpakkingen, waarmee het vuil zou verdampen, verdwijnen of wegvliegen als u de dop van de fles draait: nooit meer kopen. Maak ze op en schakel over op zeep, soda en azijn. Soda lost vet op en is zacht voor de handen, azijn lost kalk op en doodt bacteriën en met zeep kan je ook wasmiddel maken.

10. Neem minder bankrekeningen. Een bankrekening aanhouden kost vrijwel altijd geld. Heb je op je bankrekeningen minder geld staan dan de bankgarantie van €100.000 per rekeninghouder, dan is afscheid nemen van een of meer bankrekeningen de moeite waard. Je bespaart zo de kosten van de bankrekening.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Zuinigeman wil graag Handige Bespaartips verzamelen en bundelen. Heb jij nog Handige Bespaartips laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is uw Handige Bespaartip(s)?

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken