Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 juli 2018

Moestuin maandag | Hoe gaat het met de bomen en planten?

Moestuin maandag | Hoe gaat het met de bomen en planten?

Wat was en is het droog de laatste tijd. Gelukkig gaat het redelijk goed met onze bomen en planten in de tuin. Natuurlijk hebben onze fruitbomen en beukenhaag al bruine bladeren doordat het zo droog is. 

Afgelopen zaterdag heeft het flink geregend in de middag. En de dagen en weken er voor hebben wij veel leidingwater gebruikt voor de (moes)tuin.

Besproeiingspomp
Alleen omdat je in piekuren geen tuin mag besproeien heeft vriendlief een Gardena besproeiingspomp gekocht, nadat een dompelpomp niks was geworden, omdat deze te weinig kracht had.

Het was ook een van de laatste in de bouwmarkt daarna wilde de buurvrouw paar huizen verder er ook 1 kopen maar overal uitverkocht! De besproeiingspomp werkt uitstekend en over 25 meter tuin (aan zijkant van onze woning) werkt hij hartstikke goed. Zal binnenkort even foto's maken van onze besproeiingspomp.


Kanaalwater
De planten vinden het water uit de kanaal ook veel beter, zo gaan zelfs de beukenhaag planten weer groeien en nieuw blad aanmaken sinds wij het besproeien met kanaal water i.p.v. leidingwater. Terwijl ik dacht dat deze beukenhaag planten dood zouden gaan.


Pompoen planten
De pompoen planten groeien opeens als kool en je ziet al de kleine ronde pompoenen aan de plant komen. Zoals vanmorgen waren er weel veel bijen, hommels en andere beestjes die in de bloemen van de pompoen gaan. Leuk om te zien en ook zo hard nodig deze bijen en hommels voor de bestuiving.


Appelboom
Aan de elstar appelboom groeien nog steeds maar liefst 4 appels en ik vraag mij af als ze echt een normale formaat appel worden of als ze klein blijven. Maar dat is nog even wachten totdat het september wordt. Misschien groeien ze nog opeens heel hard.

Verder is het rustig in de tuin af en toe onkruid wieden, naast ons huis het gras maaien wat de gemeente niet zo vaak doet. En verder lekker genieten van het mooie weer!
  1. Leuk! Vergeet niet dat het 1e jaar nieuwe planten nog geen lange wortels hebben dus extra veel water nodig hebben. In regenwater zit minder kalk, probeer eens een regenton. Veel succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pompoenen en courgettes kan je zelf bestuiven door met een penseel of met je vinger stuifmeel te nemen van een mannelijke bloem en dat stuifmeel over te brengen op de vrouwelijke bloem. Je ziet het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke bloemen aan het vruchtbeginsel en mannelijke bloemen staan gewoon op een steeltje. Bij de vrouwelijke bloemen zie je ene vruchtbeginsel zitten dat, als het bestoven wordt, kan uitgroeien tot een vrucht. Liesbet

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken