Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

24 juli 2018

10 Handige Bespaartips - die geld opleveren - Deel 6

10 Handige Bespaartips - die geld opleveren - Deel 6

Op zoek naar manieren om te besparen? Een groot deel van uw inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Ook zuinigeman moet rustig aan doen met zijn geld. Hieronder een aantal Handige Bespaartips om goed op je centen te letten.


10 Handige Bespaartips

1. Doe geen boodschappen met een lege maag. Een gouden tip die soms wat moeilijk te praktiseren is. Maar wanneer je gaat winkelen met een lege maag, kom je waarschijnlijk met veel meer eten thuis dan nodig is!

2. Maak de ventilatieopeningen van apparaten zoals een koelkast, wasmachine en vriezer goed schoon. Een apparaat kan hierdoor met minder moeite werken en restwarmte wordt zo beter afgevoerd. Dat bespaart weer eurootjes per jaar.

3. Laat tijdens het tandenpoetsen de kraan niet lopen, maar zet hem even uit. Zo voorkomt u dat er onnodig drinkwater verbruikt word.

4. Gebruik de kaasschaaf. Voorgesneden kaasplakken in de supermarkt zijn duurder per kilogram dan een stuk kaas waar jezelf plakjes van kan schaven.

5. Spoel nooit je afwas af voordat het in de vaatwasser gaat. Zonde van je tijd, het water en je geld. Hoe vuiler de vaat hoe schoner het wordt dit komt door enzymen in de vaatwastabletten  en die komen meer vrij als de vaat vuiler is.


6. Koop weinig apparaten waar batterijen in moeten. Batterijen zijn duur en gaan bij sommige apparaten ook snel leeg. Het is dus soms voordeliger om een scheerapparaat van 60 euro te kopen die je kan opladen, in plaats van een -apparaat van 30 euro waar batterijen in moeten.

7. Laat bevroren producten ontdooien in de koelkast. Vaak blijven vlees, vis of andere producten lekkerder als je het langzaam laat ontdooien in de koelkast. Bovendien helpen de bevroren producten de koelkast te koelen en verbruikt de koelkast daardoor minder energie dan dat hij normaal doet.

8. Gooi geen voedsel weg. Bedenk voordat je naar de supermarkt gaat hoeveel je precies nodig hebt, vooral als het gaat om beperkt houdbare producten. Houd je toch wat over? Plan dan een restjes dag in, zodat je alle restjes op kan maken en niets hoeft weg te gooien.

9. Betaal schulden met de hoogste rente als eerste af. Als je persoonlijke schulden hebt, zoals met je creditcard (hier zit vaak de hoogste rente op), betaal deze dan als eerste af. Neem desnoods een nieuwe lening met een lagere rente om de lening met de hogere lening af te betalen. Zo bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.

10. Breng in kaart welke abonnementen je hebt en of die wel nodig zijn.  Kijk eens kritisch naar je abonnementen op kranten, tijdschriften, tv zenders, etc. Hoe vaak lees, of gebruik je ze? Kan je er een paar schrappen? Lees je alleen in het weekend de krant, neem dan een weekendabonnement, of koop af en toe een los exemplaar.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Zuinigeman wil graag Handige Bespaartips verzamelen en bundelen. Heb jij nog Handige Bespaartips laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is uw Handige Bespaartip(s)?
 1. Ik koop eigenlijk nooit voorgesneden kaas om die reden. Dat vind ik best een beetje zonde van het geld. En je krijgt ook nog meer vet binnen dan als je het zelf doet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik nam deze week de vaste lasten onder de loep.
  Ik heb een verzekering en het abonnement bij de tv provider aangepast.leverde een besparing van € 330 per jaar op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben net 4 abonnementen opgezegd want we doen er nauwelijks iets mee.Zonde geld

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken