Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

19 juni 2018

Handige Bespaartips - 10 tips om geld te besparen - Deel 5

Handige Bespaartips - 10 tips om geld te besparen - Deel 5

Op zoek naar manieren om te besparen? Een groot deel van uw inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie geen geld uitgeeft houdt geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Ook zuinigeman moet rustig aan doen met zijn geld. Hieronder een aantal Handige bespaartips om goed op je centen te letten.


10 Handige Bespaartips

1. Koop duurzaam (hout) speelgoed voor je kinderen. Hier kan lang mee gespeeld worden en gaat niet zo snel kapot als plastic speelgoed.

2. Drink kraanwater in plaats van flesjes water. Je krijgt geen gekken stoffen binnen zoals bpa, beter voor de plastic soup en kraanwater is 1000 keer goedkoper!

3. Vervang oude ramen met dubbele of driedubbele beglazing. Dit scheelt veel geld in de stookkosten, gemiddeld bespaar je 20% ermee.

4. Brand alleen licht op de plek waar je bezig bent. Alle andere lichten in het huis, kunnen gewoon uit.

5. Koop liever geen speelgoed waar batterijen in moeten voor je kinderen. Niet alleen de batterijen lopen snel leeg, maar ook je portemonnee! Heb je toch iets waar batterijen in moeten, kies dan liever voor oplaadbare batterijen.


6. Koop producten met een 35% sticker bij de Albert Heijn.Vaak zijn deze producten nog wel 1 à 2 dagen langer goed dan de houdbaarheidsdatum. Maar als ze nog in de schappen liggen, kan je ze sowieso dezelfde dag nog eten!

7. Kijk eens iets vaker naar de onderste vakken in de supermarkt. Een stuk goedkoper en vaak net zo goed als de A-merken! De basic pasta en rijst van de supermarkten zijn zo slecht nog niet!

8. Eerste repareren dan nieuw kopen. Koop niet meteen iets nieuws wanneer iets kapot is. Wie weet kan je moeder of je oma het nog repareren.

9. Stap over naar een sim-only abonnement. Is abonnement + smartphone afgelopen en is de smartphone nog in prima staat? Kies dan voor een sim-only abonnement.

10. Stel een wekelijks budget vast. Probeer iedere week een vast bedrag uit te geven aan boodschappen, kleding, persoonlijke verzorging en uitjes. Door je hier aan de houden wordt je bewust van je uitgaven en zul je minder geld uitgeven aan onnodig dingen.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Zuinigeman wil graag Handige Bespaartips verzamelen en bundelen. Heb jij nog Handige Bespaartips laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is uw Handige Bespaartip(s)?

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken