Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

26 juni 2018

Fietsbanden worden steeds lek geprikt

Fietsbanden worden steeds lek geprikt

Met mijn fiets ga ik naar het treinstation ik stap 2 stations en 40 km verder uit en ga dan met de fiets naar het werk, ongeveer 15 minuten fietsen.

Maar vorige maandag en dinsdag heb ik twee keer moeten lopen. Want op maandag was de achterband lek, deze had de technische dienst gemaakt en mijn fiets opgehaald van het station. Zaten twee gaatjes in de band, kon geplakt worden. Gelukkig kon ik weer fietsen. Ik vond het al vreemd aangezien ik, anti-lek binnenbanden en nieuwe buitenbanden in december vorige jaar vernieuwd had.

Weer een band lek!
De dag erna op dinsdag was mijn voorband lek! Binnen 14 uur weer een band lek. Fiets maar meegesleurd naar het werk, technische dienst had even er naar gekeken. Maar kon niet geplakt worden, de band was met een mes bewerkt.

Na het werk op naar de fietsenmaker was die gesloten op dinsdag, weer de stad helemaal door naar een andere fietsenmaker en toen heb ik de fiets daar achtergelaten. Een leen fiets kon ik niet krijgen omdat het station slecht bekend staat, wat betreft fietsen dan hé, daardoor kon ik weer lopend naar het station terug. Helaas gaan er weinig bussen richting het station vanaf waar ik werk.

Lek of niet?
Dag erna op mijn vrije dag mijn fiets gehaald want in het weekend moest ik weer werken. Gelukkig zijn mijn fietsbanden nog heel. En elke dag als ik nu moet werken vind ik het spannend als ik moet lopen (zo'n 35 minuten snel wandelen) of toch kan fietsen. De fiets prop ik tegenwoordig tussen allerlei andere fietsen zodat de fiets niet "alleen" staat in het fietsenrek.

Kosten
Uiteindelijk heeft het mij heel wat extra uren aan tijd gekost en 20,40 euro voor een nieuwe binnenband.

Autorijlessen
Geen leuke week als tot twee keer toe de band lek geprikt/gestoken wordt. Ik ben er helemaal klaar mee en heb besloten om rijlessen te nemen, zodat ik mijn rijbewijs kan halen! Want ik heb namelijk geen rijbewijs en dat is toch wel handig. Eerst nog maar even een proefles aanvragen.
 1. Ha, ik dacht dat je er zo klaar mee was dat je een vouwfiets ging kopen!Ik had ook een "stationsfiets" bij mijn werk. Autorijden na een avond of nachtdienst zag ik echt niet zitten, want echt, ik ben dan te vermoeid om op ander snelverkeer te letten.
  Ik heb een buurtbewoner aangesproken en gevraagd of ik tegen kleine vergoeding mijn fiets daar een tijdje kon stallen. En een vouwfiets gekocht voor de langere termijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik inderdaad over nagedacht hoor! Een vouwfiets.

   Maar in het weekend rijdt de trein te laat om op tijd op het werk te zijn en brengt hij mij. Dus vriendlief moet dan vroeg op in het weekend, zodat ik om 07:00 uur op het werk ben.

   Dan kan ik onze auto gebruiken als ik een rijbewijs heb.

   Een vouwfiets kan altijd nog doordeweeks. Eerst nog zo vol houden.

   Verwijderen
  2. Ik had het geluk dat ik één dienst per week kon blokkeren. Dat is handig als je een cursus volgt. In mijn geval was het de zondagochtend omdat ik de vroege dienst dan niet kon halen omdat de treinen dan later beginnen met rijden.Tweede kerst-,pinkster- en paasdag ook,voor de NS is dat ook een zondag, maar dan kon ik vaak wel ruilen met collega's.

   Verwijderen
 2. .... hoeveel fietsbanden zou je kunnen kopen voor de vaste lasten en brandstof van een auto...?
  ��

  Overigens zou ik dat ook tegen mezelf kunnen zeggen. Want ook een ding op 4 wielen voor de deur. ..

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken