Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

18 december 2017

Nieuwe banden op de (stations)fiets

Nieuwe banden op de (stations)fiets

Vorige week woensdag had ik gewerkt tot 23:30 uur, nadat ik vrij was ben ik snel gaan fietsen (op mijn fiets die ik weer terug kreeg en gebruik al stationsfiets) naar het station.

Ondertussen hoorde ik geratel onder mijn fiets en dacht dat er blaadjes tussen de wiel en het spatbord zaten.

Nog eens stukje verder gefietst en ik was halverwege het station en toen was de band plat. Heb gelukkig mijn trein kunnen halen. Door geen kaartje voor de fiets te kopen, ik wilde op mijn ov-chipkaart een fietskaartje kopen maar dat kon niet. De lift was al beneden en boven mij hoorde ik de trein binnen komen en moest met pin of muntgeld betalen. Ik heb het niet gedaan want anders had ik mijn ene laatste trein gemist.

En om nou tot 00:15 uur alleen op een station een half uur te staan vond ik geen prettig idee. Verder geen controle gehad en de conducteur kon ik niet vinden.

op het treinstation van mijn woonplaats hebben ze een fietsenwinkel daar heb ik de volgende dag mijn fiets langs gebracht. De volgende dag heb ik deze opgehaald en voor 9,95 werd deze gelapt. Maar na 1 uurtje fietsen was de band alweer lek!

Weer terug gegaan naar de fietsenmaker en er zat een andere gat erbij in de binnen en buitenband, aangegeven om dan maar een andere buiten en binnenband erop te laten plaatsen. Toen de fietsenmaker bezig was, was maar 10 minuten werk zei hij en ik kon wachtten op mijn fiets, zag ik dat de voorband ook gaar/kapot was. Deze voorband heeft hij ook maar vervangen met een een anti-lekband. De banden die op mijn oude fiets zaten waren nog de allereerste banden.

90 euro moest ik bijbetalen, het totaalbedrag was 99,95 euro maar omdat ik al 9,95 had betaald werd dit bedrag in mindering gebracht.

Hopelijk kan ik nu weer met een gerust hart fietsen van het station naar mijn werk en terug, afgelopen zaterdag heb ik netjes een fietskaartje gekocht bij de NS om mijn fiets weer mee te nemen richting de plaats van mijn werk.
  1. Ik had ook een fiets nodig in de plaats waar ik woon, en de plaats war ik werkte. Op de tijden dat ik reisde was er geen bus. Verder vond ik het ook lekker om al fietsend de werkdag te laten zakken hoor. Ik had al snel een tweedehands fiets op het andere station staan. De werkfiets zeg maar. Geen gesleep met de fiets in de trein voor mij.

    Groet,Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn dochter heeft hiervoor via marktplaats een vouwfiets aangeschaft, ze had mazzel voor 40 euro vond ze een prima exemplaar , geen gedoe met je fiets op het station ergens neerzetten en vervolgens maar hopen dat hij er nog staat als je weer terug reist. Bovendien hoef je voor een ingeklapte fiets niet extra te betalen en mocht ze de vouwfiets op het werk, wegens het kleine formaat binnen zetten , omdat er op het terrein geen fietsenstalling is en je hem dus anders op goed geluk ergens neer moest zetten.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken