Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 juni 2018

Eerste autorijles gehad (proefles)

Eerste autorijles gehad (proefles)

Afgelopen vrijdag heb ik mijn eerste proefles gehad en uur gereden in de lesauto. Het is leuk en spannend tegelijk!
 
Ik werd opgehaald in een nieuwe sportieve zwarte Mercedes alleen stond de rijinstructeur hij bij het verkeerde huisnummer en hij stuurde waar ik bleef, gelukkig stond hij een aantal huizen verder op mij te wachten.

Proefles auto rijden
In de proefles heb ik al zelf geremd, gas gegeven, geschakeld, aantal rotonde genomen met 2 rijstroken, in een woonwijk gereden en zelfs al 70 km per uur gereden. Ik had best wel moeilijke punten en natuurlijk sloeg de auto 1 keer af, omdat ik ook een tijdje een bumperklever achter mij aan had en ik moest remmen en dacht straks knalt die bumper klever op de lesauto.

Zonder kleerscheuren kwam ik uiteindelijk na 1 uur autorijden aan bij het treinstation, helaas wat het uur snel omgegaan en vond ik het auto rijden hartstikke leuk.


Zonder kleerscheuren thuis
En toen mocht de volgende (vrouwelijke) kandidaat rijden. Na aantal minuten rijden bijna een botsing op een rotonde met een andere lesauto, ze moest eigenlijk stoppen voor de haaientanden en als antwoord daarop zei ze dat ze nog niet goed in de spiegels keek. Ik vroeg daarna, hoeveel lessen heb je al gehad? 13 lessen zei ze daarop, niet iedereen pakt het even snel op. Met klotsende oksels en zweet op mijn voorhoofd werd ik thuis gebracht.

De kosten vielen mij mee, 30,00 euro voor mijn proefles. Deze krijg ik terug als ik verder nog rijlesse neem.

Hoe was jullie eerste rij of proefles?
 1. Het rustpunt met autorijlessen vond ik altijd dat de rijschoolhouder de bestuurder is(ja officieel wel) en hij óók remmen en gaspedaal heeft. Dat betekent dat hij op moet letten en in moet grijpen als je als leerling een fout maakt. Dat idee vond ik zoveel schelen, maakte dat ik minder onzeker was.
  Hoe mijn eerste les ging, dat is zolang geleden dat ik het niet eens meer weet :)
  Wel had ik een keer een botsing,niet mijn schuld.Een witte kever voor het rode stoplicht, voor mij, reed achteruit toen het groen werd. Ja, dát zag ik niet aankomen en de rijschoolhouder ook niet.Wel heeft hij meteen gebruik gemaakt van leermoment, hoe je een botsing afhandelt.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je eerste les zo leuk was. Succes daarmee.
  De mijne was ook heel leuk destijds, we begonnen op een rustig bospad en toen ik wat geoefend had met sturen, schakelen en remmen gingen we een rustige wijk in.
  Ik woon in een dorp naast Amsterdam en de lessen in Amsterdam waren soms best heftig. Ik koos ook verschillende tijdstippen, ook in de spits. Na twaalf lessen ben ik gestopt want ik voelde me per week onzekerder worden (ik was net 18). Twee jaar later ben ik weer gestart en toen ging het prima. Na 20 lessen afgereden en de tweede keer geslaagd in 1991. In totaal 36 lessen waarvan mijn ouders de helft hebben betaald. Ik rij nog steeds niet graag in de binnenstad van Amsterdam. Wel geniet ik van een mooie rit wanneer het niet zo druk is. Bijvoorbeeld langs de Vinkeveense plassen of langs de Amstel. Ik moet voor mijn werk regelmatig naar Uithoorn of Mijdrecht en dan kies ik een mooie route.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja vrouwen kunnen niet rijden. Of is dat niet de reden waarom je dat zo nadrukkelijk noemt in je blog.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze jong vrouw kon nog niet zo goed rijden. Toevallig dat het een vrouw was, als het een man was geweest had ik het ook geblogd.

   Mijn jongste zusje rijdt ook auto, ze rijdt hartstikke goed!

   Mijn oudste zus heeft nu ook rijlessen sinds enkele weken. Alleen Is mijn zus een beetje bang achter het stuur en zo vertelt ze zelf, rijdt ze zo het fiets op! En heeft ze flinke discussies met haar rijinstructeur.

   Verwijderen
 4. " helaas wat het uur snel omgegaan en vond ik het auto rijden hartstikke leuk."

  Grinnik. Dus als ik deze zin zo achter mekaar lees, dan vind je "helaas" auto rijden hartstikke leuk. Tja, ik betreur het ook... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond het heel leuk en ook spannend weet ik nog. Kunnen autorijden betekent meer vrijheid en mogelijkheden dus ik was erg blij.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken