Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 april 2018

Stelling: Ik weet precies hoe ik er financieel voor sta

Stelling: Ik weet precies hoe ik er financieel voor sta

Veel mensen verliezen het overzicht over hun financiën omdat bijvoorbeeld rekeningen online binnenkomen. Dat blijkt uit een rapport van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Zeker twee op de vijf Nederlanders hebben überhaupt moeite met het overzicht over de financiële situatie. Mensen die niet vaardig zijn in de digitale wereld zoals ouderen, lopen volgens het Nibud het risico om rekeningen  over het hoofd te zien vanwege online omgevingen waarin deze binnenkomen.

Rekening wel eens vergeten
Zelf heb ik ook wel eens een rekening gemist, vooral als je geen melding krijgt of een e-mail over het hoofd hebt gezien. Ik denk dat iedereen dat wel eens overkomt. Ik ben er wel erg scherp op dat als een rekening binnenkomt deze zo snel mogelijk betaald word. Zelf weet ik precies hoe vriendlief en ik er financieel voor staan.

Stelling: Ik weet precies hoe ik er financieel voor sta.

Hoe is dat voor u? Worstelt u ook met uw financiën? Of weet u precies wat er maandelijks binnenkomt aan inkomen en er uit gaat?  

Reageren kan hieronder als je eens of oneens bent met deze stelling.
 1. Ja dat weet ik precies gelukkig!

  Een keer per maand internetbankieren en klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet precies wat onze inkomsten en uitgaven zijn. Ik ontvang liever papieren overschrijvingen of digitale afrekeningen gewoon omdat mijn man totaal niet met internet overweg kan. Als ik ineens "wegval", zouden de digitale facturen zeker onbetaald blijven.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet precies hoe mijn situatie eruit ziet. Zowel qua inkomsten/uitgaven als ook bezit en schulden. Denk echter wel dat jij en ik als FIRE bloggers bovengemiddeld goed op de hoogte zijn van onze financiën.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken