Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 april 2018

Eerder stoppen met werken!

Eerder stoppen met werken!

Eerder stoppen met werken wie wil dat nou niet? Ik in ieder geval wel. Volgens mijn pensioenoverzicht moet ik tot 71 jaar en 3 maanden door werken totdat ik waarschijnlijk mijn AOW en pensioen krijg.

En hoeveel AOW ik krijg zodra ik zo "oud" dan is ook nog verre toekomst, mits er dan nog wel geld in de AOW pot zit.

Eerder stoppen met werken
Vriendlief en ik moet er absoluut aan denken om zo laat met pensioen te gaan. Wij willen proberen om voor onze 60ste al met pensioen te kunnen gaan. Maar liefst gaan wij nog eerder met pensioen of nog minder in deeltijd werken.


Deeltijd werken
Op dit moment mogen wij niet klagen en werk ik 24 uur per week volgens mijn contract en vriendlief 32 uur per week. Voor mij is 36 uur een volledige werkweek en vriendlief heeft een volledige werk week als hij 40 uur per week werkt.

Ik werk in de ouderenzorg als verzorgende IG en vriendlief in de ruwbouw (voornamelijk elektra), allebei beroepen wat absoluut niet licht werk is en vol te houden is tot minimaal 71 jaar. Ik zie namelijk niemand die op zijn 70ste jaar nog in de zorg werkt en dat zie je ook niet in de bouw wereld.


Zuinig zijn op alles
Om toch op mijn 71ste nog te kunnen werken, moeten wij zuinig zijn op onze lijf en daarom werken wij nu al wat minder. En proberen wij toch nog te sparen, besparen en het eerder aflossen van de hypotheek. Ondertussen genieten wij van het leven maar minimalistisch.

Tot welke leeftijd moet jij door werken? Of onderneem je al stappen om eerder te kunnen stoppen met werken?
 1. Volgende week is mijn laatste werkweek. Dan ga ik met pensioen, 62 jaar. Sparen, een deel van de hypotheek aflossen en niet veel materiële zaken nodig hebben maakt het mogelijk. Mijn pensioen zie ik als een soort levenslang basisinkomen. Ik heb een klein handeltje waarmee ik iets bij verdien. Dat vind ik erg leuk om te doen. Geen werkstress meer en mijn eigen tijd in kunnen delen. Heerlijk. Ik vind het mooi om te lezen dat jonge mensen al nadenken over het pensioen. Geld verschaft vrijheid! Een fijn en zonnig weekend, See

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben 60 en drie maanden geleden met pensioen gegaan, na mijn hele voorafgaande werkzame leven fulltime gewerkt te hebben in het onderwijs. Mijn inkomen is een stuk lager dan voorheen, maar er is prima mee rond te komen. Ik vind het heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Omdat ik maar weinig pensioenjaren heb, kon ik niet eerder met pensioen. Ik ga komende december (met 66 jaar) met pensioen en ontvang dan ongeveer 170 euro netto minder per maand dan nu.
  Vanaf mijn 75e ontvang ik 330 euro minder per maand dan nu. Moet kunnen, denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Groot gelijk,gezond oud worden is belangrijker dan rijk en misschien met kwaaltjes.Trouwens zuinig leven went en valt niet eens meer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent nog jong. Denk er ook eens over na om in je vakgebied les te gaan geven. Dan kan je op een gegeven moment over stappen naar een baan die lichamelijk minder belastend is. En opleiders zijn er altijd nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je eerder wil stoppen met werken, dan zou ik nu proberen om een aantal jaren fulltime te gaan werken, want anders ga je het niet redden met dat salaris. Ik werk juist nú fulltime om daar later de vruchten van te plukken. Hypotheek aflossen in 10 jaar, daarna flink sparen en proberen daar rendement uit te halen middels beleggingen, een tweede huis verhuren, crowdfunding etc. Je moet wel een plan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Om toch op mijn 71ste nog te kunnen werken, moeten wij zuinig zijn op onze lijf en daarom werken wij nu al wat minder"
  Die snap ik echt niet, ik werk ook in de zorg, wil ook niet door tot de pensioenleeftijd, daarom werk ik nu wat meer.
  Door meer te werken , kan je meer sparen, en als je dat goed investeert werkt dat voor je zodat je later eerder met pensioen kan.
  Zuinig zijn op je lijf betekend voor mij, gezond leven, niet roken, matig met alcohol, genoeg beweging en gezond eten.
  Ik denk dat werken echt niet slecht voor een mens is .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. AOW wordt niet betaald uit een "pot". De AOW die NU wordt uitbetaald, wordt betaald uit de AOW-premie die geïnd wordt via de inkomstenbelasting bij de huidige werkenden. Het aanvullend pensioen komt wél uit een "pot". Werkgevers en werknemers leggen hier in middels de pensioenpremies. Een pot die beheerd wordt door de pensioenfondsen en verzekeraars. En het is te hopen dat die pot goed beheerd wordt, want het aller grootse deel van die miljarden wordt belegd. En bij beleggingen heb je goede en slechte tijden, zoals iedereen inmiddels wel weet of weten kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De juiste instelling denk ik. Je moet tegenwoordig echt zelf sparen als je eerder wilt stoppen met werken. Je blog is een mooie stok achter de deur om je doelen scherp te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik werk ook in de zorg, en inderdaad, het is behoorlijk zwaar voor de collega's die nu door moeten tot 66 jaar. Ik heb meerdere collega's met rugklachten of nieuwe heupen enzovoort, en die moeten dan toch allemaal maar "gewoon" hun werk doen en bukken en tillen en sjouwen.

  Ook ik ben dus druk bezig om te zorgen dat ik er eerder tussenuit kan. Ik ben bijna veertig, en heb het nu gelukkig al voor elkaar dat ik er tien jaar eerder tussenuit kan dan officiële pensioenleeftijd. Dus waarschijnlijk rond m'n 60e "al"...
  En met elk jaar dat ik werk zet ik geld opzij voor nog weer meer "vroegpensioen" uit eigen zak...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Euroman moet (zoals het er nu uit ziet) tot zijn 67ste en 8 maanden, hij heeft een ontzettend zwaar beroep en de meeste redden nu al niet de 63jr dan zijn ze op en versleten.. daarom zijn we al jaren aan het sparen, en versneld de hypotheek aan het afbetalen.. we hopen dat hij begin 60jr kan stoppen zo niet in ieder geval minder kan gaan werken of overstappen naar iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken