Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

10 februari 2018

Bloggers die ik ook volg (12)

Bloggers die ik ook volg (12)

Regelmatig kom ik blogs tegen die ik ga volgen en toevoeg op Zuinigeman, onder het kopje Mijn lijst met blogs. Aan deze lijst zijn onderstaande bloggers toegevoegd.

Het zijn vooral bloggers die bloggen over geld, besparen, bezuinigen, financiële onafhankelijkheid en eerder stoppen met werken.

Hieronder worden een aantal bloggers uitgelicht die ik volg.

Bespaarvarkentje.blogspot.be  
https://bespaarvarkentje.blogspot.be
Ik ben bespaarvarkentje en ben geboren in 1986 in België.Ik werk momenteel (sinds oktober 2007) in een bedrijf gespecialiseerd in trappen deuren en parket. Ik heb nog een jongere zus die ondertussen ook alleen woont, ook heb ik enkele huisdiertjes 4 kippen.

Mijn huisje heb ik in mei 2012 gekocht voor een bedrag van 88000 + kosten (notaris , klein beschrijf , hypotheek kosten enz ...)

De bedoeling van deze blog is om te tonen hoe ik mijn hypotheek vervroegd aflos en dit met een gemiddeld inkomen van +-1600 per maand.

Op deze blog zal ik ook mijn spaar standen en de maandelijkse (vaste) lasten bijhouden ook zal ik af en toe dingen posten die mij opgevallen zijn in de media of andere blogs.

Waarom ben ik gaan vervroegd aflossen ?

Ik probeer zo goed mogelijk ecologisch te leven en vond als snel informatie over consuminderen en dat veel spullen hebben niet noodzakelijk gelukkig maken (wat wel waar is ) door het consuminderen (in een milde vorm) ben ik kritischer naar reclame gaan kijken en ook gekeken van waar onze spullen komen.

De filmpjes van http://storyofstuff.org/ hebben mij een goed inzicht gegeven van waar onze spullen komen maar ook dat het hele economische systeem van groei kunstmatig gecreëerd wordt door reclame ook heb ik gezien hoe afhankelijk dit systeem is van leningen en goedkoop krediet.

Die hebben op zich teweeggebracht dat ik meer info ben gaan opzoeken over groei (van bbp) ontstaan van geld en schuld en daaruit heb ik veel geleerd ... daar ben ik tot besef gekomen dat ik niet teveel afhankelijk wil zijn van dit systeem. Dit besef is versterkt door de verschillende opeenvolgende crisissen te beginnen met de huizencrisis , schuldencrisis tot zelf een systeem in crisis.
De geboden oplossingen doen voor mij toch enkele vragen reizen , zo worden landen met teveel schuld "geholpen" door de E.C.B., I.M.F. en de europeesche unie door goedkoop krediet (extra schulden dus). Zo moesten landen die al problemen hadden geld lenen om andere landen geld te kunnen lenen , meestal betaalde ze meer voor de leningen of ze gaan opbrengen ... door dit alles en ook omdat ik de maandelijkse kosten zo laag mogelijk wil houden hebben mij doen besluiten mijn hypothecaire lening zo snel als mogelijk af te lossen , mijn doel is om voor mijn 40 ste verjaardag schuldenvrij te zijn (2026)... laat ons hopen.

Dit was een korte wie ik ben , wat de bedoeling is van deze blog en waarom ik besloten heb vervroegde aflossingen te doen.

oudmaarnietversleten.wordpress.com
https://oudmaarnietversleten.wordpress.com
Wij proberen helemaal te leven van tweedehands spullen verzameld op rommelmarkten, kringloopwinkels of gekregen, geruild. Alles is er te vinden waarom het milieu nog meer belasten met onnodige spullen.

Op naar het nieuwe jaar, een jaar van niks kopen, het zal niet helemaal lukken ik denk daarbij aan de kleinkinderen, verder voor mezelf heb ik op dit moment niks nodig, kleding genoeg net als schoenen, ondergoed, badhanddoeken, lakens, borduurspullen nog voldoende, zeep genoeg nog voor een jaar net als schoonmaakmiddelen.

Wel ga ik gewoon naar de supermarkt en natuurlijk voor de gezelligheid mee naar de rommelmarkt en als ik daar iets zie wat ik ook in de supermarkt koop laat ik het niet liggen want dat is voordeliger, ik denk daarbij aan koffiefilters, thee, koffie, en dat soort dingen.

Mocht het niet lukken omdat er toch iets kapot gaat, de vriezer die al 25 jaar oud is of de vaatwasser die ook al 18 jaar draait, de laatste zou ook best even zonder kunnen, dan zal er toch een andere vriezer moeten komen al staat er ook nog een tafelmodel in de garage die in tijd van nood nog dienst kan doen.

Welke bloggers volg jij?

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken