Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

16 januari 2018

€ 2015,86 uitgegeven aan openbaar vervoer in 2017

€ 2015,86 uitgegeven aan openbaar vervoer in 2017

In 2017 hebben wij aan openbaar vervoer kosten 2015,86 euro uitgegeven. 99% van deze kosten zijn gemaakt door Zuinigeman en 1% door vriendlief.

Het is een hoog bedrag. Maar ik reis ook gemiddeld 4 dagen per week naar mijn werk, een gedeelte krijg ook vergoed door middel van reiskosten vergoeding. En in de weekenden kan ik altijd gratis reizen met het abonnement dal vrij die ik heb en doordeweeks buiten de spits. Als ik naar familie op bezoek ga kan ik makkelijk buiten de spits de trein pakken.

De laatste tijd heb ik veel nachtdiensten en als ik uit de nachtdienst komt om 07:15 uur dan reis ik in de spits en betaal ik de volle prijs voor een kaartje. Daardoor kunnen de kosten nog oplopen in 2018. Ook woonden wij in 2017 nog 9 maanden in Rotterdam en reisde ik veel met de metro.

Hoeveel geef jij per maand of per jaar uit aan het openbaar vervoer?
 1. Ik zelf bijna niets, omdat het openbaar vervoer op het Achterhoekse platteland niet bestaand is waar ik woon. Maar mijn man reist dagelijks naar Amsterdam per trein, dus die maakt hoge kosten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niets, het abbonement op openbaar vervoer wordt volledig betaald door mijn werk. En met schaamrood op de wangen moet ik nu eigenlijk toegeven dat ik al 3 jaar thuis zit en daarvan nog geen dag heb gewerkt voor mijn werk...ik zit in 1 of ander stelsel dat me toelaat thuis te blikven voor onze zorgbehoevende dochtertjes. Hopelijk kan ik in augustus terug starten met werken.
  Nona

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een een zone abbonement en dit kost 435€ per jaar. Ik ga naar mijn werk met de auto, want het is buiten de stad. Wanneer ik niet werk ga ik niet met de auto. Parkeren is niet te doen, en heel duur. Voor mijn woon werk verkeer krijg ik een km vergoeding - Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Man reist voor 250 per maand naar zn werk. Het komt gedeeltelijk weer terug via de eindejaarbonus als je je reiskosten kan inruilen. Ik niets, ik ga altijd met de auto ivm onregelmatige diensten (nachtdienst)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, stom hè, dat de ochtendspits volgens de NS zo vroeg in gaat? Ik reis ook wel eens zo vroeg, en voel me dan altijd een beetje bekocht dat ze het als "spits" bestempelen en je dan dus geen korting krijgt.

  Ik reis ook met het OV, ik gaf vorig jaar 1612 euro uit aan trein plus aan fietsreparaties (die zitten bij mij in één potje), met de treinkosten grotendeels gecompenseerd door m'n werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PS. Ik weet zeker dat als ik deze reizen gemaakt had met de auto in plaats van met OV en fiets, dat ik dan veel duurder uit was geweest. Denk aan aanschafkosten (gedeeld door het aantal jaren dat je de auto hebt), parkeerkosten, reparatiekosten, verzekeringen, belastingen, benzine.

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken