Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 december 2017

Tip: Houten schoenspanners voor je schoenen

Tip: Houten schoenspanners voor je schoenen

Je schoenen blijven langer mooi met schoenspanners. Schoenspanners die ik zelf gebruikt, zijn gemaakt van cederhout.

Je hebt namelijk ook plastic schoenspanners, maar deze hebben minder voordeel dan houten schoenspanners.

Door het dragen van schoenen ontstaan kreukjes in het leer van de schoenen. Dit is vooral bij de voorkant van de schoenen goed te zien.

Het is een aanrader om na het gebruik van de schoenen altijd direct een paar cederhouten schoenspanners in de schoen te plaatsen. Het leer is dan namelijk nog warm en vochtig. Als het leer afkoelt en krimpt, dan blijft het in de juiste vorm door de cederhouten schoenspanner.

De schoenspanners gemaakt van onbehandeld cederhout hebben, door de kenmerken van het hout, ook een vochtonttrekkende en geurneutraliserende werking. Mocht de cederhouten schoenspanners uiteindelijk niet meer naar behoren werken, kan de schoenspanners geschuurd worden met fijn schuurpapier.

Deze schoenspanners zorgen er al jaren voor dat mijn schoenen in optimale conditie blijven en de juiste vorm aanhouden!

Gebruik jij schoenspanners?
  1. Ik gebruik ze zeker in mijn nette schoenen, zowel voor leer als suede. Is een investering van een paar euro per paar maar dat is het zeker waard. Mijn leren schoenen zijn na 2 jaar nog zo goed als nieuw. Dan moet je ze wel af en toe poetsen en 1x de originele leren zool laten vervangen door een slijtvaste.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken