Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

17 december 2017

Bloggers die ik ook volg (6)

Bloggers die ik ook volg (6)

Regelmatig kom ik blogs tegen die ik ga volgen en toevoeg op de de linker kant van Zuinigeman, onder het kopje Mijn lijst met blogs. 

Aan deze lijst zijn onderstaande bloggers toegevoegd. Het zijn vooral bloggers die bloggen over geld, besparen, bezuinigen, financiële onafhankelijkheid en eerder stoppen met werken.

Hieronder worden een aantal bloggers uitgelicht die ik volg.

http://www.minimalismeineengezin.nl/ 
Mijn naam is Gera van den Berg, ik ben van het bouwjaar 1975. Ik woon in Hierden, een dorpje op de Veluwe, in de buurt van Harderwijk. Ik ben moeder van vijf kinderen, getrouwd met Marco (een journalist) en werk als Remedial Teacher en groepsleerkracht op de basisschool bij ons in het dorp. Leuk dat je de moeite neemt deze website te bezoeken. Ik heb ook een Facebookpagina. Daarop post van maandag tot en met donderdag tips om te minimaliseren met een gezin. Op vrijdag is het afwisselend een inspirerende video, een leestip of een foto met een oproep. Uiteraard put ik daarbij uit de ervaringen van ons gezin.

Voordelen van minimaliseren
Drie jaar geleden ontdekte ik de voordelen van minimalisme, ik las er veel over op weblogs zoals Moeders Minimalisme, Be More With Less, Valhalla Vertelt, Zero Waste, Leven zonder afval, The Minimal Mom en Becoming Minimalist. Ik wilde loskomen van het eindeloos consumeren. En ik ontdekte algauw; dat geeft zóveel voordelen. Voor mezelf, voor ons als gezin. En het is ook goed voor de aarde. Want hé, we doen het natuurlijk ook voor het milieu.

Mijn manier van werken(Op) ORDE
De O staat voor Opgeruimd
De R voor Regelmaat
De D voor Duurzaam en Doen
De E voor Eenvoud


http://simpelthuis.blogspot.nl
Even voorstellen (2011): Ooit ben ik begonnen met bloggen als 'mag het wat minder zijn' en later omgedoopt tot Consuminderen Thuis bij Weblog, maar helaas heeft de tijd die naam wel ingehaald, kan ik de naam daar niet meer veranderen of een tweede blog starten en zijn ze al een dikke maand bezig om de blogs te migreren. Nu dus toch maar overstappen naar een ander systeem onder mijn eigen naam Simpel Thuis en hopelijk krijg ik het bloggen hier ook wel weer in de vingers.

Ik volg meer blogs die ook hier werkten, dus de overstap nu maar gemaakt. Hopelijk lukt het me hier ook weer een leuke lezerskring op te bouwen, want dat is toch wel het leuke van bloggen. Actie ondernemen en reacties krijgen. Mijn streven is toch wel om terug te gaan naar een simpeler leven, in en om mijn consuminderhuisje. Mijn kinderen zijn nu de deur uit en na vijf grootgebracht te hebben wil ik mijn leven een stuk versimpelen.

Stap 1 was een ander betaalbaar huurhuisje vinden, na bijna 20 jaar op een etage met een piepklein balkonnetje en dat is gelukt. Ik heb mijn consuminderhuisje gevonden met een eigen voordeur en een tuintje voor en achter. Voor heb ik bloemen, maar achter heb ik mijn eettuin met allerlei kleinfruit en groente.

Stap 2 is het versimpelen van mijn interieur. Daar ben ik nu mee bezig en ik wil jullie mee laten delen in mijn zoektocht naar een simpel thuis.

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken