Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

25 december 2017

Fijne (zuinige) kerstdagen 2017!

Fijne (zuinige) kerstdagen 2017!

Helaas wordt het geen witte kerst in 2017. Ik ga ook gourmetten/fonduen met de familie op eerste kerstdag en tweede kerstdag lekker thuis en iets luxe(r) eten, door zelf in de keuken te gaan koken, bespaar ik toch mooi op al die kant en klare kerstproducten die in de winkels liggen.

Kerstleed
Jammer dat er weer veel kilo knallers gegeten worden tijdens de kerstleed. In de huisbladen van de supermarkten is veel aandacht voor vlees- en visloos dineren.

Vega-kerst
Ik houd het zelf bij een vegetarische gourmet (apart gourmetstel), terwijl de rest van de familie vlees eet. (mijn familie zijn echte vleeseters) Vega-kerst is gelukkig in opkomst, Albert Heijn geeft aan dat van de top 10 meest gelezen recepten, het merendeel vegetarisch zijn.

Veilige kerst
Kaarsjes worden aangedaan, de hete fonduepan gaat op tafel en kans op een ongelukje is klein, zorg er ook voor dat het een veilige kerst wordt.

Kerstdepressie
Pas ook op voor de kerstdepressie. Kerst verloopt wisselvallig, winderig en zacht. Boven de Britse Eilanden vinden we een klassieke kerstdepressie en deze komt Tweede Kerstdag op ons land af. Wolkenvelden trekken over het land en af en toe kan wat regen vallen.

Waarschijnlijk wordt Tweede Kerstdag natter dan Eerste Kerstdag. Op beide dagen is er soms ook wat ruimte voor de zon, maar veel zonneschijn hoeven we niet te verwachten. De maxima liggen rond 10 graden en in de nachten wordt het niet kouder dan 4 tot 8 graden.

Verruimde openingstijden tijdens kerst.
Mocht het toch te koud hebben buiten en last hebben van de kerstdepressie ga dan lekker warm naar de supermarkten en winkels want nog nooit waren er zoveel supermarkten open tijdens de kerstdagen.

Geniet ervan deze kerstdagen, maar vergeet jezelf niet! Hele (zuinige) fijne kerstdagen!
 1. Hier de 2de kerstdag gourmetten, we hebben een gemengd menu een vlees en een vega.

  Hele fijne kerstdagen, geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne Kerstdagen!
  Wij hebben 1e Kerstdag een gewoon diner gehad; krieljes, rollade, sperziebonen, broccoli en ijs en crumble na.
  Vandaag 2e Kerstdag; bbq, salades, rauwkost, gepofte aardappel, Wienerbroodje, gyrosbroodje en toetje (is nog een verrassing - neemt familie mee)

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken