Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

24 november 2017

Vandaag is het Black Friday 2017

Vandaag is het Black Friday 2017

Vandaag is het vrijdag, maar het is geen gewone vrijdag meer, maar Black Friday. Black Friday wordt steeds populairder in Nederland doordat het een internationale kortingsdag is.

Wat is Black Friday?
Black Friday (Nederlands: zwarte vrijdag) is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij.

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen. Er zijn winkels die al om drie uur open gaan, en om die tijd staan er al rijen kopers buiten om de laag geprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen. Bron: wikipedia

Het startschot valt de dag na Thanksgiving - een nationale feestdag op de laatste donderdag in november. Thanksgiving werd in de 19de eeuw in het leven werd geroepen om te danken voor een geslaagde oogst.

Het kan handig zijn om spullen in de aanbieding te kopen omdat de Sint in het land is en eind december kerst gevierd wordt.

Koopje op Black Friday?
In de Volkskrant las ik dat, volgens een Britse consumentenbond het weken later nóg goedkoper is dan op Black Friday.

Consuminderen
Zelf doen wij niet mee aan Black Friday en ook niet aan Sinterklaas en kerst. Het gaat om samenzijn en niet om cadeaus en de stress ervan om spullen te gaan kopen, terwijl je het niet nodig hebt.

Zelf ben ik opgegroeid met cadeaus in deze periode van het jaar, vriendlief is er niet mee opgegroeid. De laatste 5 jaar doe ik al niet meer mee aan cadeaus met Sinterklaas en Kerst.

Ook omdat ik moet werken met de feestdagen. Ik probeer nog wel aan te schuiven bij de familie voor het kerstdiner als ik niet hoeft te werken.

Kopen jullie spullen op Black Friday alvast voor de feestdagen?
 1. Black Friday heeft voor mij niets te zien met "koopjes doen" maar geeft me een zeer wrang gevoel. Net één jaar geleden, op Black Friday had onze jongste een zeer zwaar verkeersongeval waarvan ze levenslang de gevolgen zal dragen..... Black Friday 2016 luidde voor onze jongste én ons gezin een zwarte periode aan met een sombere toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sterkte. Niet leuk om steeds herinnerd te worden aan Black Friday 2016.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de steun.... Het was net vorig jaar dat ik de eerste keer hoorde van "Black Friday" maar voor ons was het effectief een zwarte vrijdag gevolgd door een zwarte toekomst....

   Verwijderen
 2. ;-) zie we het zelfde onderwerp aansneden.
  Ik ben wel even gaan snuffelen in bepaalde winkels omdat ik al tijden opzoek ben naar sommige spullen ze ook echt binnenkort moet gaan aanschaffen en wat is er dan leuker als dat met een korting kan.. maar kun je vertellen de hele zooi is gewoon fake! doordat ik al op zoek ben, ben ik ook op de hoogte van de prijzen haha zelfs met het labeltje black friday er bij kosten ze gewoon het zelfde.. hoe dom denken de winkeliers dat consumenten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan best zijn, maar ik kocht vandaag een mascara en creme die ik regelmatig koop en de prijzen ken en die waren gewoon 25% goedkoper.
   Ilse

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken