Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

27 november 2017

Gas & energie van dal en normaal naar enkeltarief

Gas & energie van dal en normaal naar enkeltarief

Ik heb even mijn tarieven ingekeken van gas en stroom bij mijn energieleverancier. In onze vorige woning hadden wij enkeltarief.
Maar in onze huidige woning hadden wij opeens een daltarief en normaal tarief.

Normaaltarief is tussen 7.00 uur - 23.00 uur
Daltarief  is tussen 23.00 uur - 7.00 uur

Voor ons is het niet gunstig om 2 tarieven te hebben aangezien wij stroom overdag en avonds gebruiken. Het moet ook praktisch blijven want voor 23:00 uur slapen wij meestal al en dan wil ik geen herrie en geluiden hebben van een afwasmachine, wasmachine enzovoort.

Volgens de site van onze energieleverancier Greenchoice staat het volgende: 

Minimaal 55% stroomverbruik daltarief
Indien u minimaal 55% van uw stroomverbruik afneemt tijdens het daltarief – ’s nachts, in het weekend en op officiële feestdagen – is het rendabel om dubbeltarief te hebben.

In andere gevallen is een enkeltarief voordeliger, omdat u anders meer verbruik tegen het hogere normaaltarief afrekent. U kunt uw verbruikspatroon aanpassen naar dubbeltarief door uw was ’s nachts te draaien of op te sparen tot in het weekend, of doordeweeks zo weinig mogelijk apparaten aan te laten staan, omdat u dan over het algemeen niet of minder thuis bent.

Gebeld naar energiemaatschappij
Nadat ik mijn tarieven heb na gekeken heb ik gebeld naar onze energieleverancier en aangegeven dat ik dat niet wilde. Vanaf 15 september 2017 hebben wij al een normaal en daltarief voor stroom. De medewerker ging het omzetten en dit gebeurde gelijk. 

Ook heb ik aangegeven bij de medewerker dat ik ik op vergelijking sites van energie goedkopere tarieven zie dan dat wij hebben. Ze ging een offerte maken waarin onze huidige tarieven goedkoper zijn met een contract voor 1 jaar. Omdat wij winddelen hebben zijn wij verplicht om bij Greenchoice onze stroom af te nemen. 

Stappen jullie elk jaar over van energiemaatschappij?
 1. Doorgoede isolatie,A*** app,HR ketel, elk jaar over stappen en ZPn zijn mijn stroom en gas kosten uitermate laag.(+/- 60 euro per jaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn al jaren trouwe klant bij Greenchoice en nemen groene stroom af. Wij hebben wel daltarief en normaaltarief. Maar aangezien wij zo ongeveer 5 nachten per week en soms overdag in het weekend een elektrische auto opladen is dat wel rendabel ;) Overigens hebben we ook nog zonnepanelen die het normale verbruik overdag weer wat drukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met een elektrische auto nacht's aan het stroom dan heeft 2 tarieven wel voordeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben dag- en nachttarief. Jaren geleden, toen we bouwden, was dubbel tarief veel voordeliger omdat het prijsverschil per kwh tussen dag- en nachttarief veel groter was of nu.Ik was enkel op nachttarief, bakken en overbereidingen enkel in weekend, strijken in weekend. Nachttarief gaat hier in om 22 u tot 7 u.Weekend is ook nachttarief maar op officiele feestdagen geldt hier het dagtarief.
  Vroeger was eht veel rendabeler om dag en nachttarief te hebben maar als we willen overschakelen op enkel dagtarief kost het vrij want dat gebeurt niet gratis bij onze energiemaatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook dag en nachttarief. We stappen nooit over ( toch eens over nadenken).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zijn al jaren en jaren bij dezelfde maatschappij, steeds neem ik een 3 jarig contract maar niet voor ik even stevig onderhandeld heb ;-) aangezien ze zelden een aanbieding doen aan zittende klanten dreig ik iedere 3 jr op te stappen als ik geen aanbieding krijg en tot nu toe lukt het iedere keer.
  Wij hebben vorig jaar het dag/nacht tarief er uitgegooid, toen we kleine kinderen hadden waste ik inderdd in de nachten, later met pubers ging de vaatwasser in de nachten aan zaten ze vaak tot diep in de nacht tv/computeren maar nu alleen zoon nog thuis woont hebben we het veranderd naar enkel tarief.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken