Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

26 november 2017

Bloggers die ik ook volg (4)

Bloggers die ik ook volg (4)

Regelmatig kom ik blogs tegen die ik ga volgen en toevoeg op de de linker kant van Zuinigeman, onder het kopje Mijn lijst met blogs.

Aan deze lijst zijn onderstaande bloggers toegevoegd. Het zijn vooral bloggers die bloggen over geld, besparen, bezuinigen, financiële onafhankelijkheid en eerder stoppen met werken.

Hieronder worden een aantal bloggers uitgelicht die ik volg.

Ontsladebaas.nl
Dit is je nieuwe blog over geld, financiële onafhankelijkheid en het ultieme doel: je baas ontslaan!

Het idee voor ontsladebaas.nl is ontstaan tijdens mijn zoektocht naar financiële onafhankelijkheid. Van dichtbij heb ik meegemaakt wat er gebeurt als je leefstijl meestijgt met je inkomen, en dan dat inkomen ineens wegvalt. Op dat moment heb ik besloten, dit gebeurt mij niet. Mijn zoektocht begon, met het doel op termijn niet meer afhankelijk te zijn van een baas, of beter gezegd van inkomen uit arbeid.

Deze blog zal gaan over investeren, budgetten, schulden, passief inkomen opbouwen, boeken en meer. Het wordt zowel een bron van informatie, een manier voor mij om mijn hersenspinsels te uiten, en tegelijk een stok achter de deur om me op het rechte pad te houden. Daarom zal ik elke maand een update geven met betrekking tot mijn persoonlijke situatie.

Ik ben man, 24 jaar (op moment van schrijven – dus geboren in 1993) en woon in een van de grote vier steden in de Randstad in een koopappartement. Ik werk als business consultant en geniet van het werk, maar wil voor mijn 40e onafhankelijk van arbeid zijn. Dat geeft me nog 16 jaar. Laten we beginnen!

https://financefitgirl.blogspot.nl
Sommigen van jullie kennen me misschien nog als Marnolda van marnolda.com, uit de tijd dat ik een fanatieke fitgirl was, werkend in finance. De tijd van fanatiek sporten en op mijn voeding letten ligt echter al een aantal jaren achter me (en helaas de bijbehorende abs ook..), maar ik ben wel als financial blijven werken. Op mijn blog lees je over mijn financiele fitjourney!

http://gelukkiginhetleven.nl
Ik ben M, begin dertig, gelukkig getrouwd en heb 2 katten.

Een tijdje terug ben ik in het diepe gesprongen en heb ik mijn baan opgezegd en ben ik voor mijzelf begonnen. De inkomsten stromen nog niet helemaal binnen, om precies te zijn helemaal niets. Daarom ben ik nu financieel afhankelijk van mijn man. Omdat we nu 1 salaris hebben, maar wel een huis en 2 auto’s en natuurlijk een hele hoop wensen ben ik bewuster bezig met waar ik wel of geen geld aan uit wil geven. Mijn man gaat hier gelukkig in mee dus samen hebben we het hier vaak over! Naast geld, vind ik ook tijd en energie interessante onderwerpen om over te bloggen. Ik wil graag zoveel mogelijk mijn eigen weg volgen en de dingen doen waar IK gelukkig van word. En hiermee wijk ik af van de maatschappelijke normen. Nu ik voor mijzelf werk zijn dit onderwerpen om over  na te denken, hoeveel geld heb ik “nodig” en wat ik wil ik wel en wat wil ik niet. Voorheen kwam er genoeg geld binnen, maar ging er ook heel veel uit. En ik kijk nu kritisch naar waar ik mijn geld aan uit wil geven. Het is een hele leuke sport geworden.

Ik vind het leuk om te schrijven, daar krijg ik energie van. En ik vind het ook leuk om anderen mee te nemen in mijn proces.

Verder zal je me zeker leren kennen door de blogs!
 1. Leuk om zo weer nieuwe blogs tegen te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijken me leuke blogs. Ik ga ze toevoegen aan mijn lijst!
  Zuinige man, ik wil je er nog even op wijzen dat er een t ontbreekt onderaan elk bericht:
  Er staat geplaats door Zuinigeman.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aangepast. Bedankt Zuinigaan. Het is ook leuk voor nieuwe blogs dat ze bezoekers krijgen via andere bloggers.

   Verwijderen
 3. Bedankt voor de vermelding Zuinigeman! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, toen mijn blog vermeld werd echt wel gemerkt dat ik daar bezoekers van kreeg. Uit dit rijtje spreekt met name de omschrijving van finance fitgirl mij aan dus die ga ik eens bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je deze blogs zo uitlicht. Ik ga ze zeker bezoeken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je mijn blog hier ook noemt! Ik zag gisteren opeens in piek in het aantal bezoekers, nu weet ik waar die vandaan komt :D. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken