Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 oktober 2017

Wintertijd: Klok is weer 1 uur terug gezet

Wintertijd: Klok is weer 1 uur terug gezet

Om 03.00 uur werd de klok een uur teruggezet. Dat betekent dat het vanaf nu 's ochtends eerder licht is, maar ook dat het in de avond eerder donker wordt.

Deze wintertijd duurt 5 maanden. Zelf moet ik de klokken nog een uur terug zetten vandaag. Met de wintertijd heb ik minder moeite dan met de zomertijd als de klok een uur vooruit gaat, dan ben ik echt weken van slag en moe doordat ik 1 uur minder heb.

Van mij mag het afgeschaft worden. En houden wij de wintertijd aan. Ik las op nos.nl dat in 1946 de zomertijd weer werd afgeschaft, maar in 1977 keerde hij weer terug vanwege de oliecrisis. Er is geen oliecrisis meer en iedereen heeft tegenwoordig een lamp in huis voor als het donker wordt.

Deze week maakten leden van het Europees Parlement bekend dat ze serieus werk willen gaan maken van het afschaffen van de zomer- en wintertijd.

Wat hebben jullie liever... Wintertijd of zomertijd?
 1. Het maakt mij niet uit welke tijd, maar stoppen aub met het veranderen van de klok. Ik heb er een hekel aan, zeker in het voorjaar, dan sta ik voor mijn gevoel om 0430 op.... bah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe doe je dat dan als je op vakantie gaat. Je hoeft helemaal niet zo ver weg te gaan om al met 1 uur verschil te maken te krijgen, laat staan als je ver weg gaat en dan nog wel 2 keer in korte tijd. Daar hoor ik nou nooit iemand over maar wel klagen over zomer- en wintertijd. Mijn idee: niet zoveel aandacht aan besteden dan heb je het minste last. Sorry dat ik zo heftig reageer maar het is 2x/jaar hetzelfde geklaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed punt wel van anoniem 12:18. Mensen (ik ook hoor) klagen altijd naar het ze uitkomt.

  Overigens, het advies van de lamp voor in het donker: niets verstoord het bioritme zo erg als al dat kunstlicht. En dat is dag in dag uit. Klok verzetten 2x per jaar.

  Zelf ben ik erg gesteld op het heerlijke lange licht zomers, en voor mij mag de wintertijd er dus wel uit. Maar we zullen het nooit iedereen naar de zin kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Antwoord op anoniem 12.18: als je op vakantie bent hoef je niet op tijd op je werk/school te zijn en leef je niet met de klok. Voor wat betreft welke tijd, geef mij de zomertijd maar, dan heb je wat langer licht, in de winter voel ik me soms net een mol. Gr ilona

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je terugkomt toch wel, of heb je dan ook nog weken vakantie om weer bij te komen.

   Verwijderen
 5. Welke tijd maakt mij niet uit als het maar afgeschaft wordt. Dat gedoe iedere keer met die klokken verzetten op niks af. Ik heb nogal een ingewikkelde wekker en moet iedere keer uitvinden hoe ik de tijd weer aanpas haha. Er zijn ergere dingen op de wereld maar van mij mag het stoppen het heeft nut meer.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben juist niet voor afschaffen. Ben gezegend met weinig last van het verzetten van de klok en vind het juist fijn, zomers lekker lang licht en in de winter knus vroeg donker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De wintertijd is eigenlijk de "normale" tijd, de zon staat dan rond 12 uur het hoogst, dat klopt niet helemaal want tussen het oosten en westen van Nederland zit een duidelijk verschil. Voor mij heb ik het liefst altijd de "normale" tijd en het schijnt voor het bioritme van een mens ook beter te zijn als hij 's morgens meer licht krijgt om op gang te komen. Ik hoop dat eind maart de tijd niet meer verzet wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ambtelijke molens draaien niet zo snel, zeker niet in Europees verband. Duurt nog wel even.
   Van mij mag het blijven, geen last van en hekel aan korte donkere dagen.
   Nic

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken