Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

2 oktober 2017

Goedkoop verhuizen (door zelf te doen) en gratis verhuisdozen

Goedkoop verhuizen (door zelf te doen) en gratis verhuisdozen

Eigenlijk wilde ik een verhuisbedrijf laten komen om al onze spullen te gaan verhuizen. Dit vond vriendlief niet zo'n goed idee, want we moesten letten op onze uitgaven/kosten.

Wij hebben namelijk een bus/wagen (Bestelbus 11m³ laadvloer) gehuurd bij een verhuurbedrijf (autohopper). Met behulp van familie is bijna alles verhuisd op zaterdag en zondag.

Weken van te voren hadden wij al spullen weg gedaan die niet meer nodig zijn. Ontspullen heet dat tegenwoordig. Schoonmoeder heeft dozen waar incontinentie-materiaal in heeft gezeten, bewaard en gespaard voor ons. Zij werkt namelijk ook in de zorg en mag die lege dozen gratis meenemen.

Hierdoor hadden wij gratis verhuisdozen tot onze beschikking. Een verhuisdoos kost ook al een euro per stuk ongeveer.

Vroeger had je vaak nog bananen dozen bij de supermarkten maar tegenwoordig zie ik al jaren geen lege dozen meer in de supermarkten.

De bus die wij gehuurd hadden kostte ons ongeveer 265,00 euro en met de diesel van 100 euro. Daarmee kwamen wij op een bedrag van 365,00 euro voor het huren van een busje.

Ook met eigen auto hebben wij een aantal keren op en neer gereden. Dit heeft ons zo'n 150,00 euro gekost.  Daardoor komen wij op een bedrag van 515,00 euro voor het verhuizen van de Randstad naar Flevoland. Wel kost het 2 dagen van je vrije tijd.

Zo hebben wij de kosten laag gehouden en waarschijnlijk veel geld bespaard. Een verhuisbedrijf is volgens mij veel duurder om in te schakelen.
  1. Ik ben jaren geleden ook een keer verhuisd en heel spulletjes gedaan in de doosjes van het kopieerpapier. In die tijd werd er volop gekopieerd of afgedrukt om vervolgens in ordners gedaan te worden. Ik had wel 80 doosjes gebruikt. Grootste voordeel was dat iedereen ze kon dragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ook goed werkt zijn klapkratten. Die krijg je als je boodschappen bestelt en kan je op een ander moment weer inleveren. Bij mij in de buurt zie ik trouwens nog wel dozen bij de supermarkt. Hangt waarschijnlijk van de winkel af.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken