Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

9 oktober 2017

De verwarming weer aan! | Isoleren van het huis?

De verwarming weer aan! | Isoleren van het huis?

Het was opeens 17,5 graden in de huiskamer zaterdag, aan het einde van de middag. Al 3 weken is het rond de 20 graden in huis maar nu koelde het toch even af.

De zon komt niet meer in huis en het regent en waait behoorlijk buiten. Toen ik aan het koken was werd het al 18,5 graden in huis en het tikte even de 19 graden aan toen ik de oven ook even aan had. Maar rond 19:00 uur was het toch weer 17,5 graden en had ik het koud. Had ondertussen al een vestje aangetrokken maar dat hielp niet.

Vriendlief heeft de verwarming op 20 graden gezet. Niet voor hem maar voor mij. Hij zei: anders zeg je tegen mij dat ik zo zuinig ben. Mijn vriend was altijd zuiniger dan mij en 2 jaar geleden was ik nog bij hem thuis in zij eigen woning en toen was het 15 graden bij hem in huis. Voor mij veelte koud en de verwarming ging toen wel aan.

Terwijl ik toen al volop aan het stoken was rond de 20 a 21 graden in mijn vorige huis. Ben ik nu wat zuiniger. Helaas heeft onze nieuwe woning die wij samen hebben gekocht, op de bovenverdieping allemaal enkel glas in slaapkamers en badkamer.

Dit moet nog HR++ glas worden. Dat kost natuurlijk geld en daarvoor moeten wij nog even sparen.

Ook kwamen wij door al het harde wind en regen erachter dat bij de ontluchtingsbuis die door het dak gaat een lekkage is. Water lag er op de vloer van de zolder en je voelde de wind waaien. Alleen als het hard waait en regent! Ook is er op sommige plekken op zolder hele kleine kieren waardoor het licht van buiten komt en dus ook de wind! Die kieren moeten ook gedicht worden op een of andere manier. Met Pur schuim?

Beneden in de woonkamer/ keuken zit "oud" dubbelglas. En is ook stukken dunner dan onze hr++ en hr+++ glas in onze oude woning in de Randstad. Gelukkig is onze vloer beneden in de kruipruimte geïsoleerd met piepschuim en is de kruipruimte ook droog. Nog genoeg punten in onze nieuwe woning om wat duurzamer te maken zodat wij minder kunnen stoken.
(eigen foto en een standaard thermostaat in onze woonkamer)
 1. Dat wordt in elk geval dit jaar dus een hoge energierekening. Jullie zullen een plan moeten maken wat je eerst aanpakt, en informatie moeten opzoeken over de kosten. Mijn idee is altijd eerst de leefruimte goed geïsoleerd, dus eerst beneden de ramen...maar misschien is jullie idee anders. Als de zolder veel werk is of veel kost, kan je ook beginnen met de zoldervloer isoleren. Dat is makkelijker en goedkoper dan het hele dak.Het dak kan altijd later nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien kun je nog subsidie krijgen voor het vervangen van het enkele glas, goed informeren van te voren, kan je veel geld schelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn ook weer aan het stoken geslagen. Wel probeer ik dit jaar de thermostaat standaard iets lager te hebben staan. Ik ben een enorme koukleum dus vaak draaide ik hem standaard op 21 graden. Nu probeer ik hem op 19 graden te laten staan, en de verwarming alleen hoger te zetten als ik het écht koud heb.

  Wij hebben laatst een aantal verwarmingsbuizen in de berging geïsoleerd en radiatorfolie achter de radiatoren geplakt. Wat kleine investeringen die hopelijk ook helpen om minder te hoeven stoken.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken