Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

15 augustus 2017

Koopgarant woning terug verkopen - Deel 2

Koopgarant woning terug verkopen - Deel 2

Gisterenochtend (maandag 14 augustus) om 10:30 kwam de medewerkster van de woningcorporatie langs ze gaf al aan iets eerder te zijn. Tussen 11:00 en 13:00 uur kwamen 4 mensen langs. Het was geen probleem dat de medewerker eerder kwam voor de terugkoop. Ze ging  de woning bekijken en doornemen wat er aangepast is in de woning.

Opnamerapport terugkoop
Het opnamerapport terugkoop is door de medewerker ingevuld bij voorinspectie heeft ze ingevuld, aangebrachte wijzigingen/voorzieningen door verkoper: laminaat vloer, keukenapparatuur zoals koel-vries, wasmachine, vaatwasser, inductiekookplaat, combi-oven magnetron, afzuigkap.

Bij aanvullende afspraken heeft ze neergezet prachtige woning. Dit formulier heeft zij en ik getekend. En ze maakte een een foto van en ik mocht het geschreven opnamerapport terugkoop houden. Als ik vragen heb kon ik deze nog stellen.

Natuurlijk even gevraagd dat er vaak negatieve verhalen hoor dat bij koop van een koopgarant woning de taxatie te hoog is gesteld en bij verkoop te laag. Dit kwam wel voor maar vooral bij nieuwbouwwoningen aldus de medewerker.

De medewerkster vond het een prachtige woning en keurig en zij dat de taxateur ook wel blij zou zijn met deze woning en dat de woning gemakkelijk verkocht wordt. Ze vroeg nog wat van werk ik doe, ik gaf in de zorg te werken. Ze dacht meer aan een beroep gerelateerd aan het inrichten van een interieur.

Opstellen bouwtechnische keuring
Om 11:30 kwam de bouwkundige deze maakte foto’s van de ruimten zoals badkamer, keuken, schuur, woonkamer, tuin, slaapkamer, meterkast, en hij ging een alles meten en aan de hand daarvan een plattegrond tekenen. Binnen een half uur was hij weer weg.

Keuren gas en elektra
12:15 kwam de gas en elektra inspecteur. Die ging alle elektra keuren in de woning en de tuin, aardlekschakelaar keuren, gas meting i.v.m. lekken in de gasleiding. Alle stopcontacten meten. Verder moest ik nog de keukenplint en vloer plint eraf halen zodat hij onder de keuken ook alles kan meten.

Bij groepenkast ontbrak een plastic kapje onder de groepenkast en de inductieplaat heeft 2 groepen en die moeten tegelijk uitgaan en dat doen ze nu niet. Verder krijg ik nog een rapport hierover. En komen ze ook weer bij de eindinspectie. Voordat de woning verkocht wordt.

Taxateur
Net na 13:00 uur kwam de taxateur die ik gekozen heb uit een poule waar ik uit kon kiezen. Taxateur heeft foto’s gemaakt en alles bekeken en heb ik vertelt wat ik verbouwd en opgeknapt hebt. Na 15 a 20 minuten was ook de taxateur weer gegaan.

En uiterlijk 2 weken zal het taxatierapport er zijn. Die stuurt hij eerst naar de woningcorporatie en daarna krijg ik alle rapporten per mail.

Nu is het eerst wachten op het taxatierapport van de makelaar. En vanuit daar kan ik besluiten als ik de woning wel of niet ga verkopen. Want als ik verkoop met verlies dan moet ik meer eigen geld hebben voor een andere woning die wij onder voorbehoud van financiering gekocht hebben.

(bovenstaande foto komt van het nwwi youtube filmpje)
 1. Goh wat een gedoe allemaal, is dit ook allemaal bekeken, gemeten etc toen je het huis kocht.. dat betwijfel ik ;-)
  Meestal als je van de woningbouw koopt is er behoorlijk in geleefd en kun jij als koper eerst de boel gaan renoveren..
  Hoe zit dat trouwens als je bv nieuwe keuken of badkamer er in hebt laten zetten, wordt dat verrekend bij de verkoopprijs.. tenslotte zit jou geld er in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Eurootje
  Inderdaad zit er dan jouw geld in. Is het bijvoorbeeld een uitbouw dan zul je die extra waarde terugkrijgen. Maar de kosten van badkamer en keuken krijg je maar deels terug. Bovendien heeft elk bepaald soort woning een maximum prijs. Je kunt wel een ton in een bescheiden appartement stoppen, maar dat krijg je er nooit uit

  @zuinige man. Heb je in je koopcontract geen rekensleutel om ongeveer nu al de uitkomst te schatten? Je weet de stichtingskosten. Je weet wat je er zelf aan gedaan hebt en je kunt misschien al de taxatiewaarde inschatten. Met die sleutel kun je straks zelf berekenen hoeveel je voor je woning gaat krijgen.

  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nieuwe keuken, badkamer, tuin deze winst is 100% voor mij. Staat ook in mijn koop overeenkomst.

  De taxateur stelt 2 prijzen op in het taxatierapport. Waarde stijging algemeen van de woning en de waarde stijging met wijzigingen aan de woning die voor meerwaarde hebben gezorgd.

  Er is een formule (staat ook in de koopovereenkomst) deze zal ik in deel 3 benoemen. Als ik het taxatierapport hebt zal ik de formule erbij zetten + wat de winst of verlies is. Wordt vervolgd.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken