Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

18 augustus 2017

​Misschien koop ik extra (energie) winddelen

​Misschien koop ik extra (energie) winddelen

Winddelen. Ik heb al 2 winddelen van de windcentrale. Maanden geleden heb ik mij aangemeld voor extra winddelen,  ik sta al maanden op de reservelijst zodra er winddelen beschikbaar komen van klanten die hun winddelen weer verkopen.

Van de week kreeg ik een mail dat er binnenkort "oude" winddelen beschikbaar komen. Ik wil graag extra winddelen hebben omdat ik nu samen wonen en wij meer thuis zijn en het stroom verbruik bijna verdubbeld is. Van 1200 kWh per jaar naar 2500 kWh per jaar.

Wat zijn winddelen?
Een windmolen wordt in kleine stukjes gedeeld en die stukjes heten winddelen elk winddeel is 500kwh per jaar.

Het ligt aan de wind als het aantal kWh gehaald wordt of dat er meer opbrengst is. 2 winddelen is 1000 kWh per jaar. Het bedrag is eenmalig en de winddelen die ik in 2014 kocht gingen 10 jaar of langer mee. Dus voor een eenmalige investering (rond de 250,- per deel ooit gekocht) hebben wij nu ongeveer 1000 kWh stroom per jaar "gratis".

Ik kreeg vorige week een mail, het volgende staat erin. Het gaat om een klein aantal Winddelen dat per 1 september vrijkomt in één van de Windcentrale molens. De prijzen van deze Winddelen verschillen per molen (dat heeft onder andere te maken met de levensduur van de molen en de hoogte van de exploitatiebijdrage), maar zijn maximaal 148 euro per Winddeel.

Zondag om 19:00 kan krijg ik een link per mail en dan ga ik kijken als ik 2 winddelen extra kan kopen.; Als ik deze 2 winddelen erbij koop, heb ik 2000kwh per jaar stroom "gratis". Door eenmalig een bedrag te betalen.
Hebben jullie zonnepanelen, winddelen of iets dergelijks?
 1. Ik mag geen zonnepanelen op mijn dak(huurwoning) omdat de verhuurder vindt dat die er ook af moeten als ik ooit vertrek en ik dat vast niet kan betalen....rare reden. Maar goed ik mag ze niet zelf. Dus heb ik zonnepanelen via mijn energiemaatschappij, en die panelen van de energiemaatschappij liggen op daken in de buurt. Bij de brandweerkazerne, de sportschool, de tennisclub.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een lokale energiemaatschappij(Valleienergie) en die bieden via postcoderoossysteem zonnepanelen aan. Voor meer uitleg is deze website. https://www.zonnepanelen.net/postcoderoos/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben gaan lezen over de wind aandelen n.a.v. jouw blog. Moet je dan overstappen naar een andere energie provider of maakt dat niet uit? Kan je een bepaalde provider van de wind aandelen aanraden? Gr. Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben verplicht om groene gas en energie af te nemen van greenchoice. De opbrengst van de winddelen wordt aan het einde van het jaar verrekend met mijn stroom verbruik.

   Verwijderen
  2. Dank je wel voor je reactie. Ik ga het opzoeken en lezen hoe dat werkt.

   Verwijderen
 4. Beste Zuinigeman, leuk dat je Winddeler bent! Voor de goede orde, naast het eenmalige bedrag voor je Winddelen betaal je jaarlijks ook nog een exploitatiebijdrage. Bij je andere blogpost maak je daar wel een opmerking over maar het is goed om dit mogelijk misverstand voor je lezers ook hier te voorkomen. Groet! Harm

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken