Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

14 augustus 2017

Koopgarant - Drukke dag vandaag gehad

Koopgarant - Drukke dag vandaag gehad

Vandaag een drukke dag gehad. Zoals in mijn vorige bericht (Koopgarant woning terug verkopen - Deel 1) zijn er vandaag een viertal deskundigen langs geweest.

Medewerker van de woningcoöperatie voor de opname. Een expert van het bouwtechnisch bureau voor het opstellen van een bouwtechnische keuring. Alle gas- en elektra-installaties worden gekeurd. En tenslotte komt de onafhankelijke taxateur langs,die ik zelf heb uitgekozen, voor het opstellen van een taxatierapport.

De eerste kwam om 10:30 uur en de laatste vertrok rond 13:30 uur. Ondertussen vond ik het wel allemaal spannend en ben ik er moe van geworden. Want stel je voor dat de woning met verlies verkocht moet gaan worden. Tot nu toe viel het mij mee.

De laatste dagen had ik op Facebook allerlei horror verhalen gelezen van mensen waarvan hun woning te hoog getaxeerd is en bij verkoop de woning te laag / minder is getaxeerd (ook naar verbeterpunten van de woning). En dat sommige huizen via de koopgarantregeling een rest schuld hebben van wel duizenden euro's. Dat geeft wel stress, omdat ik ook een koopgarant woning wil terug verkopen.

Morgen komt Koopgarant woning terug verkopen - Deel 2 op deze blog te staan.

De monitor heeft er ook een aflevering aan besteed. Zie hieronder een aantal fragmenten.

(foto youtube)
  1. Die horror verhalen heb ik ook gelezen, daarom ben ik heel erg benieuwd naar jou ervaring.
    Blijf mee lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken